Όχι, όχι μην πάει το μυαλό σας στις επιδόσεις αντρών και γυναικών στο σεξ και το βαθμό απόλαυσής τους. Η απάντηση στο κουίζ μας είναι "το χιούμορ"! Η πρόσφατη επιστημονική έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα μπορεί το "ασθενές φύλο" να "«πιάσει" ένα αστείο, αλλά και με το είδος των αστείων που προτιμά. Η έρευνα διεξήχθη από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Στάνφορντ της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον καθηγητή Άλαν Ράις, διευθυντή του Κέντρου Διεπιστημονικών Ερευνών στις επιστήμες του Εγκεφάλου Δέκα άντρες και δέκα γυναίκες συμμετείχαν σε εγκεφαλικά πειράματα προκειμένου οι ερευνητές να μελετήσουν τις αντιδράσεις του εγκεφάλου τους στο άκουσμα ενός αστείου. Με απλά λόγια, οι επιστήμονες προσπάθησαν να διαπιστώσουν πόσο θα γελάσουν τα δύο φύλα βλέποντας ένα επεισόδιο με το θρυλικό δίδυμο των κινούμενων σχεδίων Τομ και Τζέρυ, ή παρακολουθώντας το βασιλιά της γκάφας Μίστερ Μπιν να καταβάλλει προσπάθειες για να φανεί σοβαρός και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Η ετυμηγορία!


Το πείραμα έδειξε ότι οι γυναίκες είναι πιο απαιτητικές από τους άντρες ακόμα και στα αστεία. Δύσκολα θα γελάσει μία γυναίκα με τις απαντήσεις του Τοτού στις επίμονες ερωτήσεις της δασκάλας του ή με τα κλισέ ανέκδοτα για ένα Αμερικανό, ένα Γερμανό και ένα Έλληνα.

Οι γυναίκες χρησιμοποιούν περισσότερα τμήματα του εγκεφάλου τους προκειμένου να εμβαθύνουν στο ανέκδοτο και να το επεξεργαστούν. Για αυτό και εμφανίζουν μία χρονική υστέρηση σε σχέση με τους άνδρες για να το καταλάβουν. Όχι όμως γιατί είναι χαζές αλλά γιατί απαιτούν πολλά και από τα ανέκδοτα.

Οι άνδρες από την άλλη είναι λιγότερο απαιτητικοί, δηλαδή περιμένουν εκ των προτέρων να γελάσουν με το αστείο. Ξέρουν ότι θα ακούσουν ένα αστείο και είναι προετοιμασμένοι να γελάσουν. Πολλές φορές, σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, γελάνε πριν ακόμα ολοκληρωθεί το ανέκδοτο.


Η αίσθηση του χιούμορ στα δύο φύλα!

Οι γυναίκες αρκετές φορές χρησιμοποιούν τα αστεία για να σπάσουν τον πάγο, να ελαφρύνουν λίγο την ατμόσφαιρα και να διατηρήσουν τις σχέσεις τους. Όμως εάν δεν «πιάσουν» ένα ανέκδοτο ή ένα αστείο δεν θα ντραπούν να ρωτήσουν περισσότερα ή να πουν «συγνώμη δεν το κατάλαβα». Ο καθηγητής ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Καναδά, Ροντ Μάρτιν υποστηρίζει ότι:

"Οι άντρες χρησιμοποιούν «επιθετικό» και «εχθρικό» χιούμορ για να επιβληθούν και να επιβάλλουν την κυριαρχία τους. Το χιούμορ για τον άντρα είναι ένα μέσο προβολής. Με ένα καλό αστείο νομίζουν ότι μπορούν να γίνουν η ψυχή της παρέας. Για αυτό και «απαιτούν» από τους άλλους να γελάνε με τα αστεία τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που το αντρικό φύλο πέφτει σε … κατάθλιψη επειδή το αστείο του ή το ανέκδοτο του δεν... έπιασε τόπο".

Τι λένε οι «υπηρέτες» της σάτιρας!


Διάσημοι κωμικοί ηθοποιοί που «ιδρώνουν» για να κάνουν το κοινό τους να γελάσει, υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες είναι το πιο απαιτητικό κοινό. Η γυναίκα θέλει ποιότητα στο αστείο για να γελάσει. Δεν την παραμυθιάζεις με κακόγουστα αστεία και με αστείες γκριμάτσες. Μόλις δούμε τις γυναίκες να γελάνε νιώθουμε ότι τα πήγαμε καλά. Γιατί η κωμωδία είναι δυσκολότερη από το δράμα αλλά δυσκολότερη από όλα είναι…η γυναίκα