ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ να εχετε μια ευχαριστη διαμονη φιλε/η επισκεπτη/τρια

ΠΡΟΣΟΧΗ!Η μουσικη εδω ΑΠΛΑ ειναι για σκοπους προβολης και ενημερωσης ΜΟΝΟ! Αν σας αρεσει καποιο album,αγοραστε το! ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ!
SupporCAUTION! The music here is for promotional purposes ONLY! If you like ANY album, buy it! Support THE ARTISTS!

West-News ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ .

West-News  ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ .
ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΤΩΡΑ-Καντε κλικ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΓΕΡΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ.,Ειναι φιλοι μας ΟΛΑ ΤΑ νεα cd και ενημερωση μαζι.-ΟΛΆ ΔΩΡΕΑΝ-ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΙΟΥΣ. Δωρεάν ringtones Εφαρμογές για το κινητά τηλέφωνα, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΕΔΩ FREE download-ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΑΣ .


ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ




Change Text Size Small Medium Large

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες

Αποφασισμένοι να μην μετακινηθούν από τις θέσεις τους, εμφανίζονται οι αγρότες της χώρας μας, τονίζοντας ότι σκοπός τους δεν είναι να κόψουν την Ελλάδα στη μέση και να δημιουργήσουν προβλήματα, αλλά να ενημερώσουν τους πολίτες για τα δίκαια αιτήματά τους και να βρεθούν λύσεις.

Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες
Αμετάβλητη παραμένει η κατάσταση στα μπλόκα των αγροτών στη Βόρεια Ελλάδα. Οι Θεσσαλοί αγρότες παραμένουν στο μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών -Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται προσπάθησαν το πρωί να μεταβούν με τα τρακτέρ τους στην Εγνατία οδό, κάτι που ωστόσο δεν κατέστη εφικτό, αφού οχήματα της αστυνομίας μπλόκαραν το δρόμο.
Στον κόμβο της Κουλούρας στην Ημαθία, οι αγρότες παραμένουν με παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους και σε συνέλευση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν να περιμένουν τα αποτελέσματα της αυριανής συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους προέδρους των πολιτικών κομμάτων.
Στις Σέρρες οι αγρότες παραμένουν με τα τρακτέρ τους σε πλατείες και σε κομβικά σημεία της περιοχής και δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις με το που θα δοθεί το σήμα από το Πανελλαδικό Συντονιστικό τους Όργανο.
Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων, τηρώντας στάση αναμονής. Ανάλογο είναι και το κλίμα σε Έβρο και Ροδόπη.
Κάλεσμα προς τους αγρότες για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, λίγο πριν την έναρξη της σημερινής πανελλαδικής σύσκεψης που συγκάλεσε η Συνομοσπονδία με τη συμμετοχή Ενώσεων Συνεταιρισμών, των συνδικαλιστικών οργανώσεων αλλά και των συσπειρώσεων του αγροτικού κινήματος, σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο.
«Να συμμετάσχουν όλοι στις κινητοποιήσεις- κι επειδή δεν έχουμε διαχωριστικές γραμμές, ειδικά για τη Θεσσαλία, καλώ όλους τους αγρότες να συσπειρωθούν στον κόμβο της Νίκαιας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμίχας, διευκρινίζοντας όμως πως η δράση των αγροτών δεν πρέπει να έρθει σε σύγκρουση με άλλες κοινωνικές ομάδες.
Στη σύσκεψη αναλύθηκε διεξοδικά η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο του μνημονίου, αλλά και της αλλαγής στον τρόπο φορολόγησης. Εκτιμάται πως οι συνολικές επιβαρύνσεις που προκύπτουν ανέρχονται σε 2 δισ. ευρώ, γεγονός που έρχεται να εξανεμίσει σχεδόν το σύνολο των άμεσων κοινοτικών ενισχύσεων των αγροτών.
Όπως είπε ο κ. Καραμίχας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, η ΠΑΣΕΓΕΣ συζητά ένα πακέτο ισοδύναμων πολιτικών -απέναντι στα όσα η κυβέρνηση έχει αποφασίσει- που άμεσα θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και να λειτουργήσουν ως οξυγόνο για τον αγροτοδιατροφικό τομέα συνολικά. Δηλαδή τους κτηνοτρόφους, τους αγρότες αλλά και τη μεταποιητική βιομηχανία.
Η ΠΑΣΕΓΕΣ θα συνεχίσει τον κύκλο των επαφών της με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ έχει ζητήσει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Στο μπλόκο Νίκαιας η Αλέκα Παπαρήγα
Να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει την κρατική καταστολή απέναντι στην αγροτιά, προειδοποίησε την Κυβέρνηση σήμερα από την Λάρισα, η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επισκέφθηκε το μπλόκο της Νίκαιας προκειμένου να δηλώσει την συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των αγροτών.Μιλησε για «αγώνα επιβίωσης» των αγροτών και χαρακτήρισε «παραπλανητικό» το δίλημμα, «ανοιχτοί η κλειστοί δρόμοι» που θέτει η κυβέρνηση με σκοπό να μεταθέσει το πρόβλημα, οπως είπε.
Οι αγρότες βιώνουν το φάσμα πρωτόγνωρης φτώχιας τόνισε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Ερχονται και πολύ χειρότερα. Κα αν ακόμα ικανοποιούνταν τα αιτήματα των αγροτών, οι μικροϊδιοκτήτες θα εξακολουθήσουν να αναστενάζουν και να χτυπιούνται καθώς στόχος είναι η παραγωγή να συγκεντρωθεί στα λιγότερα χέρια".

Παράλληλα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ προέβλεψε κλιμάκωση των λαϊκών κινητοποιήσεων, καθώς, όπως παρατήρησε, τώρα θα ζήσει ο λαός τα μέτρα που πάρθηκαν πριν από λίγους μήνες. «Αυτή τη χρονιά θα τα ζήσουμε» είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης και ενεργοποίησης. Υπάρχει ανάγκη ριζικής ανατροπής και γι αυτό χρειάζεται οργάνωση, συγκροτημένη διαφορετική πολιτική δράση και ένα κίνημα που θα έχει και μορφές απειθαρχίας.«Δεν πάει άλλο η βαλίτσα» παρατήρησε η γγ του ΚΚΕ.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν επισκεφθεί το μπλόκο των αγροτών η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ στηρίζει ένα προς ένα τα αιτήματα των αγροτών, τα οποία χαρακτήρισε «άμεσα και πιεστικά». Ενώ παρατήρησε ότι κάποιοι επιχειρούν να παγιδεύσουν τους αγρότες με υποσχέσεις και συζητήσεις εκτός ημερήσιας διάταξης στην Βουλή και με διάφορα διαδικαστικά ζητήματα , επιδιώκοντας να πέσει η αυλαία των αγώνων και να μεγαλώσει η απογοήτευση. Εξάλλου άφησε αιχμή και για τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έκανε πρόταση για προ ημερήσιας συζήτηση στην Βουλή για το αγροτικό ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα, καθώς πλέον το Κοινοβούλιο έχει γίνει η «Βουλή της ατάκας» και των θεμάτων «επί προσωπικού».
Κάλεσε δε σε αγώνες αμυντικούς και δίκαιους, όπως τους αποκάλεσε, καθώς και σε αντεπίθεση για να υπάρξει ένας διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης και αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων της αγροτικής παραγωγής.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ακολουθήστε μας στο twitter

ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΤΟΥ ΝΕΤ

wibiya widget

φφφφφφφ

24ores.enimerosi@gmail.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sign by Danasoft - Get Your Sign

OI ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΑΣ

Thumbnail 1 Thumbnail 2 Thumbnail 3