Δημοσιεύθηκε: 03/06/2012 09:42
Σε μετωπική σύγκρουση με το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει ο πρόεδρος του κόμματος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά τις εκλογές προκειμένου να ολοκληρώσει την ανανέωση του Κινήματος και να δώσει σε αυτό μια άλλη προοπτική για το μέλλον.
Πρώτος στόχος θα είναι να αποκοπεί από κάθε τι που θα θυμίζει τον αμέσως προηγούμενο πρόεδρο κ. Γιώργο Παπανδρέου. Γι' αυτό οι στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού σύντομα θα δουν την πόρτα της εξόδου – αν δεν την έχουν δει ακόμα.

Επίσης πρόκειται πολύ σύντομα να προχωρήσει σε εξορθολογισμό των οικονομικών βγάζοντας στην σέντρα τις σπατάλες που οδήγησαν το χρέος του κόμματος σε δυσθεώρητα ύψη. Σύμφωνα με πληροφορίες το χρέος του ΠΑΣΟΚ ξεπερνάει κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια ευρώ και οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου δείχνουν αποφασισμένοι να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό πώς έφτασε η κατάσταση ως αυτό το σημείο.


Παράλληλα στο τραπέζι της συζήτησης έχει μπει το θέμα της αλλαγής στην πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος. Οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου συσκέπτονται προκειμένου να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως: «ποιο ΠΑΣΟΚ θέλουμε;», «ποιες πολιτικές πρέπει να προτάξουμε;», «τι σηματοδοτεί το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα του Μνημονίου;» και «πώς θα μας εμπιστευτεί ξανά ο κόσμος;». Μέσα σε αυτή τη συζήτηση έχει ανοίξει το θέμα του ονόματος και του συμβόλου.

Το όνομα «ΠΑΣΟΚ» και ο πράσινος ήλιος πολλοί θεωρούν ότι είναι παρωχημένα και δημιουργούν αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους νέους. Άλλοι πάλι, πιο συντηρητικοί, πιστεύουν πως μια τέτοια κίνηση θα μηδένιζε το κοντέρ της εκλογικής δύναμης, η οποία τώρα είναι χαμηλή αλλά δυνητικά αποτελεί μια βάση για αντεπίθεση.


Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά θα συζητηθούν «χωρίς ταμπού», όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην Ιπποκράτους, στο προσεχές συνέδριο. Πάντως όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα και η συζήτηση που θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι το πολιτικό τοπίο είναι τόσο ρευστό, οι ψηφοφόροι έχουν απενοχοποιηθεί και αλλάζουν με τεράστια ευκολία κόμματα και γι' αυτό οι επιτελείς στην Ιπποκράτους επιμένουν πως «τίποτα δεν χάθηκε ακόμα».