Τρώτε και σας φτιάχνει η... διάθεση

Τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν σεξ στις 11 το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήγαγε το περιοδικό Women’s Health.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.000 γυναίκες, το 42% των οποίων δήλωσε ότι η έλλειψη χρόνου και τα πιεστικά ωράρια εργασίας είχαν ως αποτέλεσμα να μην κάνουν πολύ σεξ.

Με αφορμή αυτό λοιπόν, οι ειδικοί προτείνουν μερικές τροφές για να... «βοηθήσουν» την κατάσταση!

Θαλασσινά και οστρακοειδή: Ομάδα αμερικανών και ιταλών επιστημόνων υποστηρίζει ότι αυξάνουν τα επίπεδα των «ορμονών του σεξ», χάρη στα αμινοξέα που περιέχουν.

Σέλινο: «Φουλ» στις φερομόνες, βοηθά στην προσέλκυση του αντίθετου φύλου.

Κανέλα: Το άρωμα από ψωμάκια κανέλας, κολοκυθόπιτα και της λεβάντας αυξάνει τη ροή του αίματος στους άντρες, λέει ο συγγραφέας του «Scentsational Sex», Dr Alan Hirsch.

Παγωτό βανίλια: Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστη και φώσφορο, που ενισχύουν τα ενεργειακά αποθέματα και ανεβάζουν τη λίμπιντο. Το ασβέστιο προκαλεί πιο έντονους οργασμούς στους άντρες, υποστηρίζει η συγγραφέας του βιβλίου «Increase Your Sex Drive, Dr Sarah Brewer.

Μπριζόλες: Οι πρωτεΐνες ενισχύουν την ντοπαμίνη και τη νορεπινεφρίνη, δύο χημικές ουσίες που αυξάνουν την ευαισθησία κατά τη διάρκεια του σεξ, λέει η Cath Collins, διαιτολόγος στο St George’s Hospital του Λονδίνου.

Μέλι: Η φυσική αυτή γλυκαντική ουσία περιέχει βόριο, που βοηθά το σώμα να χρησιμοποιεί τα οιστρογόνα και ενισχύει τα επίπεδα της τεστοστερόνης, σύμφωνα με την Dr Brewer.