ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ να εχετε μια ευχαριστη διαμονη φιλε/η επισκεπτη/τρια

ΠΡΟΣΟΧΗ!Η μουσικη εδω ΑΠΛΑ ειναι για σκοπους προβολης και ενημερωσης ΜΟΝΟ! Αν σας αρεσει καποιο album,αγοραστε το! ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ!
SupporCAUTION! The music here is for promotional purposes ONLY! If you like ANY album, buy it! Support THE ARTISTS!

West-News ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ .

West-News  ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ .
ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΤΩΡΑ-Καντε κλικ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΓΕΡΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ.,Ειναι φιλοι μας ΟΛΑ ΤΑ νεα cd και ενημερωση μαζι.-ΟΛΆ ΔΩΡΕΑΝ-ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΙΟΥΣ. Δωρεάν ringtones Εφαρμογές για το κινητά τηλέφωνα, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΕΔΩ FREE download-ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΑΣ .


ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ




Change Text Size Small Medium Large

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

«Βόμβα» για τον οργανισμό το σουβλάκι

Name:  Shoes-from-Kobi-Levi-15.jpg
Views: 106
Size:  18.8 KB


Το σουβλάκι αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων και των τουριστών είναι γνωστό πως δεν φημίζεται για τις λίγες θερμίδες του. Οι λόγοι για την μεγάλη θερμιδική αξία του είναι πολλοί, κυρίως τα λίπη και το λάδι (συνήθως φοινικέλαιο). Οι διατροφολόγοι αφού πρόσθεσαν τις θερμίδες των υλικών που περιέχονται σε ένα σουβλάκι, διαπίστωσαν πως είναι θερμιδική βόμβα!

O λόγος, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πως οι ψήστες στα σουβλατζίδικα τυλίγουν στην πίτα γενναίες δόσεις λίπους κάνοντας έτσι οικονομία στην ποιότητα με στόχο να αυξήσουν τα έσοδά τους. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μια τεράστια θερμιδική ψαλίδα από σουβλάκι σε σουβλάκι, αφού η τιμή έναρξης δεν ξεπερνά τις 300 θερμίδες μπορεί όμως να «εκτιναχτεί» και στις 710.
«Αυτό συμβαίνει όταν γεμίζουμε τη βουτηγμένη στο λάδι πίτα με πατάτες, γύρο, και σος- πλούσιες πηγές λιπαρών. Αρκεί κανείς να αναλογιστεί πως σε 15 γραμμάρια λίπους- όσο δηλαδή χωράει σε ένα κουτάλι- αντιστοιχούν 135 θερμίδες», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο κ. Γρηγόρης Ρίσβας, διαιτολόγος- διατροφολόγος στη Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.
Πιο συγκεκριμένα, η πίτα που απορροφά το λάδι κατά το ψήσιμο έχει περίπου μία κουταλιά της σούπας λίπος. Αντίστοιχα οι μεγάλες ποσότητες σος και πατάτας ανεβάζουν τη συνολική ποσότητα λιπαρών που καταναλώνει κανείς με ένα και μόνο σουβλάκι στις τρεις κουταλιές. «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αμέσως “φορτώνουμε” τον οργανισμό μας με περίπου 400 θερμίδες επιπλέον».
Η ποσότητα του λίπους στο κρέας που θα περιέχει μία πίτα σουβλάκι εξαρτάται πάντα από τον εστιάτορα, όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί.
«Αρκετοί χρησιμοποιούν ένα μικρό κομμάτι λίπος για να νοστιμίσει το καλαμάκι. Άλλοι πάλι χρησιμοποιούν περισσότερα. Γενικά όμως όσο περισσότερο λίπος χρησιμοποιείται τόσο πιο συμφέρουσα και οικονομική λύση είναι για τους ψήστες. Όχι όμως και για τους καταναλωτές που σε αυτή την περίπτωση βλέπουν τις θερμίδες να χτυπούν… κόκκινο», λέει ο κ. Ρίσβας, ο οποίος προσθέτει πως δυστυχώς ο καταναλωτής δεν μπορεί να ελέγξει πόσο λιπαρό είναι το κρέας που του σερβίρουν.
Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως οι λάτρεις του «πίτα με απ΄ όλα» δεν μπορούν να παραγγείλουν μια πιο λάιτ εκδοχή. «Αυτό που συνιστούμε είναι κοτόπουλο αντί για κόκκινο κρέας- είτε είναι αυτό χοιρινό είτε κιμάς- καθώς έχει λιγότερες θερμίδες και μικρότερη ποσότητα λίπους. Παράλληλα, όμως, αποφεύγοντας εντελώς τις πατάτες και τις διάφορες σάλτσες και επιλέγοντας πίτα ψημένη στα κάρβουνα, μειώνει κανείς σημαντικά την πρόσληψη έξτρα θερμίδων».
Σειρά μελετών, άλλωστε, έχουν δείξει ότι το κόκκινο κρέας επιβαρύνει σημαντικά τον οργανισμό. «Αμερικανοί ερευνητές παρακολούθησαν την υγεία 500 χιλιάδων πολιτών για οχτώ χρόνια, συνυπολογίζοντας τις διατροφικές τους συνήθειες. Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι η υπερκατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει από 30% έως και 60% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου», υπογραμμίζει ο καθηγητής της Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αντώνης Καφάτος.
Διατροφικό αγκάθι είναι σύμφωνα με τους ειδικούς και το λάδι που χρησιμοποιείται στα ταχυφαγεία, συνεπώς και σουβλατζίδικα, το οποίο σπανίως είναι ελαιόλαδο. Το φοινικέλαιο, μια από τις συνηθέστερες επιλογές των επιχειρηματιών εξαιτίας του χαμηλού κόστους, περιέχει σε ποσοστό 80% κορεσμένα- δηλαδή «κακά»- λιπαρά.
Αντίστοιχα, η κατανάλωση σπορέλαιου έχει συσχετισθεί ύστερα από έρευνες με την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων, όπως είναι το Αλτσχάιμερ και τα καρδιαγγειακά», συμπληρώνει ο κ. Καφάτος.
Δεν έχει, όμως, σημασία μόνο τι είδους λάδι χρησιμοποιούν στα σουβλατζίδικα αλλά και πόσες φορές το αλλάζουν- κυρίως στο τηγάνισμα- καθώς η συχνή χρήση χρησιμοποιημένων λαδιών αυξάνει τον κίνδυνο να παρουσιάσουν οι καταναλωτές σοβαρές βλάβες στον οργανισμό.

Γ. Παπανδρέου: Τι εννοούσα με το «λεφτά υπάρχουν»



Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι με το διάσημο «λεφτά υπάρχουν» εννοούσε τον φυσικό πλούτο και το ταλέντο των Ελλήνων και ουδέποτε το εννόησε ως «εντολή για παροχές».

Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη σοβαρή επιλογή


Ο τέως πρωθυπουργός τόνισε ότι στις εκλογές «το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική σοβαρή επιλογή, αν θέλουμε να μην κινδυνεύσει η παρουσία της χώρας στο ευρώ και αν θέλουμε να μην πάνε χαμένες οι μεγάλες θυσίες που έκαναν μέχρι τώρα οι Έλληνες πολίτες».

Επίσης, επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν ως προτεραιότητα τη διάσωση της χώρας με ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.


«Καλύτερα οι Έλληνες να θυμώνουν»


Για άλλη μια φορά, ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε των επιλογών του, τις οποίες απέδωσε σε πατριωτικό καθήκον. «Καλύτερα οι Έλληνες να θυμώνουν γι' αυτά που ζουν, παρά να ζήσουν την απόλυτη καταστροφή μιας χρεοκοπίας. Και αυτό το αποτρέψαμε. Ξέραμε ότι θα έχει κόστος. Αλλά ήταν συλλογική η απόφασή μας να κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον», υποστήριξε.


Ερωτηθείς για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, έκανε λόγο για λάθη δεκαετιών και άδικες αποφάσεις που ήταν αναγκαίες για να μην καταρρεύσει η χώρα. «Θα ήθελα εκ μέρους όλου του πολιτικού κόσμου να τους ζητήσω συγγνώμη», προσέθεσε.


«Κανένα κόμμα δεν μπορεί μόνο του»

Παράλληλα, υποστήριξε ότι πλέον «κανένα κόμμα δεν μπορεί πια μόνο του - και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο απλά δεν έχει καταλάβει τι γίνεται και δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται».

Γνώριμες οι σκευωρίες προς τους Παπανδρέου

Ερωτηθείς για τις φωνές που εισηγούνται την παραπομπή του σε Ειδικό Δικαστήριο, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε: «Πολλοί επιχείρησαν να τελειώσουν την οικογένειά μου σε Ειδικά Δικαστήρια. Ο εκφοβισμός, οι απειλές, οι σκευωρίες προς τους Παπανδρέου από συμφέροντα ή ακραίες φωνές, είναι γνώριμο φαινόμενο. Αλλά όσο στημένες και να είναι οι κατηγορίες, η αλήθεια διαλύει τις σκευωρίες και αποκαλύπτει τους σκευωρούς. Αυτό έχει αποδείξει η ιστορία. Ούτε με απασχολεί λοιπόν, ούτε με φοβίζει το ενδεχόμενο. Δεν φοβάμαι την αλήθεια - άλλοι πρέπει να την φοβούνται».

Πώς αντιμετωπίζεται η δυσάρεστη αναπνοή;


Δώστε τέλος στο πρόβλημα

Το πρόβλημα της κακής αναπνοής μπορεί να μας φέρει σε δυσάρεστη θέση τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική μας ζωή.

Αν και οι περισσότεροι θεωρούμε πως οφείλεται πρωτίστως στην κακή υγιεινή του στόματος, υπάρχουν και άλλες αιτίες, λιγότερο ίσως γνωστές, που είτε δημιουργούν είτε ενισχύουν το πρόβλημα.

Η αντιμετώπιση του δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Ωστόσο ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές μπορούμε να το περιορίσουμε και να το καταπολεμήσουμε…

Η προχωρημένη ουλίτιδα, που ονομάζεται περιοδοντίτιδα είναι ο νούμερο ένα ένοχος για την κακή αναπνοή οπότε αν έχουμε σημάδια όπως αιμορραγία των ούρων, επιβάλλεται η επίσκεψη στον οδοντίατρο. Η θεραπεία γίνεται κατόπιν της συμβουλής του ειδικού, είτε χειρουργικά, είτε με βούρτσισμα και χρήση νήματος.

Το σάλιο με τις αντιβακτηριακές ουσίες που περιέχει αποτελεί τη φυσική προστασία των δοντιών και του στόματος. Μπορούμε να ενισχύσουμε την παραγωγή του πίνοντας νερό και μασώντας τσίχλα.

Όσον αφορά στις «σεσημασμένες» τροφές που ευθύνονται για πρόκληση κακοσμίας του στόματος αυτές είναι το σκόρδο, το κρεμμύδι και το αλκοόλ. Ωστόσο, δυσάρεστη αναπνοή που δημιουργούν διαρκεί όσο η πέψη τους. Επιπλέον, η υπερβολική κατανάλωση πρωτεϊνών μπορεί να ευθύνεται για το πρόβλημα μιας και δύναται να δημιουργήσει κέτωση από την υπερβολική συσσώρευση όξινων ουσιών στο αίμα. Αντίθετα, τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν λιγότερα πρωτεϊνικά παράγωγα οπότε μπορούμε άφοβα να αυξήσουμε την κατανάλωσή τους.

Η σωστή φροντίδα της υγιεινής του στόματος είναι ιδιαίτερα σημαντική για την αντιμετώπιση βακτηριδίων που ευθύνονται για τη άσχημη αναπνοή. Δεν ξεχνάμε να βουρτσίζουμε όχι μόνο τα δόντια αλλά και τη γλώσσα. Επιπλέον χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα καθώς και στοματικό διάλυμα.

Για το πρόβλημα της κακής αναπνοής μπορεί, τέλος, να ευθύνεται κάποια ασθένεια όπως ο διαβήτης ή άλλες του αναπνευστικού συστήματος καθώς και ορισμένα φάρμακα. Στις περιπτώσεις αυτές ο μόνος αρμόδιος που μπορεί να δώσει λύση είναι ο γιατρός.

Δεσμεύτηκε η περιουσία της Βίκης Σταμάτη, συζύγου Τσοχατζόπουλου
Απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης του ανακριτή πρότεινε ο εισαγγελέας
Δεσμεύτηκε η περιουσία της Βίκης Σταμάτη, συζύγου Τσοχατζόπουλου
Αιφνιδιαστικά δεσμεύθηκε την Τρίτη από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, ολόκληρη η περιουσία της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βασιλικής Σταμάτη.

Με το έγγραφο που κοινοποιήθηκε στην κυρία Σταμάτη, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» δεσμεύεται η κινητή και ακίνητη περιουσία της με την αιτιολογία ότι «με βεβαιότητα προκύπτει ότι ετέλεσε το έγκλημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος».


Άμεση ήταν σε αυτήν την εξέλιξη και η αντίδραση από την πλευρά της συζύγου του πρώην υπουργού, η οποία την παραμονή της απολογίας της κατέθεσε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία κάνει λόγο για «προειλημμένη απόφαση του ανακριτή, η οποία παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας της».


Οι συνήγοροι της Βίκυς Σταμάτη αντιπαραβάλλουν μάλιστα και το πόρισμα των εισαγγελέων
Ευγενίας Κυβέλου και Ελένης Σίσκου στο οποίο, όπως η ίδια τονίζει, πιθανολογείται η ενοχή της για το ίδιο έγκλημα.

Συγχρόνως καταγγέλλει την κοινοποίηση της δέσμευσης της περιουσίας της παραμονή της απολογίας και ιδιαίτερα την αιτιολογία ότι «με βεβαιότητα» έχει διαπράξει το αδίκημα του ξεπλύματος.


Στο ίδιο μήκος κύμματος κινείται και η αίτηση εξαίρεσης κατά του ανακριτή, την οποία υπέβαλε μετά την είσοδο της στο ανακριτικό γραφείο και κρίνεται αυτή την ώρα από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο. Η πρόταση του εισαγγελέα είναι απορριπτική του αιτήματος.


Σύμφωνα με πληροφορίες, αν το αίτημα απορριφθεί και η απολογία της ξεκινήσει τελικά σήμερα το μεσημέρι, πυρήνας της υπεράσπισης της θα είναι το γεγονός ότι η ίδια εμπλέκεται μόνο στην αγορά του σπιτιού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ότι τα περιουσιακά τα ρύθμιζε ο σύζυγος της, αλλά και το γεγονός ότι είναι μητέρα ανηλίκου παιδιού και ότι ο σύζυγος της είναι επίσης προφυλακισμένος και δεν μπορεί να το φροντίσει.

Αποκαλύφθηκε ο τετραπύρηνος επεξεργαστής του Galaxy S3

Φαίνεται πως η Samsung δεν κρατιέται μέχρι την άλλη Πέμπτη για την αποκάλυψη του Galaxy S3 και έχει ήδη αρχίσει να δημοσιεύει κάποια πρώτα στοιχεία.
Έτσι λοιπόν, αποκάλυψε επίσημα τον Exynos 4 Quad επεξεργαστή, ο οποίος έχει κάθε πυρήνα χρονισμένο στο 1.4GHz και βασίζεται στον ARM Cortex A9.
Όπως αναφέρει ο κατασκευαστής, το εν λόγω νέο chip θα παρέχει στη συσκευή τα πάντα για να λειτουργεί σε μεγάλες ταχύτητες, αλλά και στο να αποδίδει άριστα τρισδιάστατο περιεχόμενο, εξοικονομώντας ταυτόχρονα ενέργεια από την μπαταρία.
Ο Exynos 4 Quad έχει διπλάσια επεξεργαστική ισχύ από τον Exynos 4 Dual και καταναλώνει 20% λιγότερη ενέργεια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ακολουθήστε μας στο twitter

ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΤΟΥ ΝΕΤ

wibiya widget

φφφφφφφ

24ores.enimerosi@gmail.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sign by Danasoft - Get Your Sign

OI ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΑΣ

Thumbnail 1 Thumbnail 2 Thumbnail 3