ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ να εχετε μια ευχαριστη διαμονη φιλε/η επισκεπτη/τρια

ΠΡΟΣΟΧΗ!Η μουσικη εδω ΑΠΛΑ ειναι για σκοπους προβολης και ενημερωσης ΜΟΝΟ! Αν σας αρεσει καποιο album,αγοραστε το! ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ!
SupporCAUTION! The music here is for promotional purposes ONLY! If you like ANY album, buy it! Support THE ARTISTS!

West-News ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ .

West-News  ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ .
ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΤΩΡΑ-Καντε κλικ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΓΕΡΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ.,Ειναι φιλοι μας ΟΛΑ ΤΑ νεα cd και ενημερωση μαζι.-ΟΛΆ ΔΩΡΕΑΝ-ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΙΟΥΣ. Δωρεάν ringtones Εφαρμογές για το κινητά τηλέφωνα, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΕΔΩ FREE download-ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΑΣ .


ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ




Change Text Size Small Medium Large

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Συνδυασμός φωτογραφικής μηχανής και τηλεσκόπιου


Συνδυασμός φωτογραφικής μηχανής και τηλεσκόπιου

Tα 22.3 megapixel της νέας EOS 5D Mark III που λάνσαρε η Canon είναι οπωσδήποτε εντυπωσιακά. Αν όμως συγκριθούν με τα 3.2 δισεκατομμύρια pixel που έχει η φωτογραφική μηχανή του Τηλεσκοπίου Μεγάλης Συνοπτικής Επισκόπησης (Large Synoptic Survey Telescope) μάλλον φαίνονται αμελητέα.

Βέβαια η συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή δεν είναι ακριβώς η συσκευή που θα παίρναμε στις διακοπές μας. Αντιθέτως πρόκειται σε συνδυασμό με το τηλεσκόπιο να φωτογραφίζει σε εβδομαδιαία βάση τον ουρανό κάθε εβδομάδα προκειμένου να συγκεντρωθούν αστρονομικές πληροφορίες. Υπολογίζεται μάλιστα ότι τα δεδομένα που θα συγκεντρώνονται ετησίως από τη χρήση της θα φτάνουν τα 6 εκατομμύρια gigabytes!

Υπεύθυνο για τον σχεδιασμό και την κατασκευή της είναι SLAC National Accelerator Laboratory των ΗΠΑ και σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύνθετο όργανο. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά μέσα σε ελάχιστο χώρο πρέπει να «χωρέσουν» 189 αισθητήρες και περισσότεροι από 3 τόνοι εξαρτημάτων.
cheapis.gr
Το cheapis.gr εξασφαλίζει καθημερινά για εσάς τις πιο συμφέρουσες τιμές από μια τεράστια γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας.

cheapis.gr
Σάββατο,28 Απριλίου 2012
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

11:05 OTE SP3 MotoGP: Ελεύθερα δοκιμαστικά (Χερέθ)
14:50 OTE SP2 MotoGP: Κατατακτήρια δοκιμαστικά (Χερέθ)
16:30 OTE SP2 Bundesliga: Καϊζερσλάουτερν - Ντόρτμουντ
16:30 NS4 Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής (Όσιγιεκ)
16:30 OTE SP1 Bundesliga: Μπάγερν - Στουτγκάρδη
17:00 ΝΕΤ Α1 Μπάσκετ: Κολοσσός - Παναθηναϊκός (πλέι οφ)
17:00 NS1-HD Premier League: Γουίγκαν - Νιούκασλ
18:30 OTE SP2 Football League: Πιερικός - Πλατανιάς
18:30 OTE SP2 Football League: Πανθρακικός - Βέροια
19:00 NET Α1 Μπάσκετ: Πανιώνιος - Ολυμπιακός (πλέι οφ)
19:00 OTE SP3 Πρωτάθλημα Πόλο Α1 Ανδρών: Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός
19:30 NS1-HD Premier League: Νόριτς - Λίβερπουλ
20:30 OTE SP1 Κύπελλο Ελλάδας (Τελικός): Ατρόμητος - Ολυμπιακός
21:45 OTE SP2 Serie A: Ρόμα - Νάπολι
21:50 OTE SP3 Coupe de France: Λιόν - Κεβιγί (Τελικός)

Οι άντρες βλέπουν μακριά οι γυναίκες κοντά



Η όραση είναι ακόμη μία διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα
Σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα που έγινε από την ψυχολόγο Έλεν Στάνσι του Κολεγίου Χάμερσμιθ και Δυτικού Λονδίνου και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ψυχολογίας British Journal of Psychology, οι άνδρες βλέπουν καλύτερα μακρυά, δηλαδή την ευρύτερη εικόνα, ενώ οι γυναίκες βλέπουν καλύτερα κοντά, δηλαδή την λεπτομέρεια. Ουσιαστικά οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη ικανότητα να βλέπουν και να αξιολογούν πράγματα που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση (από το ένα μέτρο και πέρα), σε σύγκριση με τις γυναίκες οι οποίες υπερτερούν στο να βλέπουν καλύτερα από κοντά (σε απόσταση μισού μέτρου).
Η διαφορετική αυτή οπτική ανάλογα με το φύλο οφείλεται στον διαφορετικό τρόπο που έχουν εξελιχθεί οι εγκέφαλοι των δύο φύλων με το πέρασμα εκατομμυρίων χρόνων. Στην ουσία οι άνδρες που από την αρχαιότητα ασχολούνται με το κυνήγι, ανέπτυξαν έτσι την όραση τους ώστε να βλέπουν μακριά για να αξιολογούν καλύτερα τους στόχους τους. Αντίθετα οι γυναίκες που στην αρχαιότητα μάζευαν φρούτα και καρπούς και αργότερα κάναν οικιακές και αγροτικές δουλειές, εστίαζαν περισσότερο στη λεπτομέρεια και την προσοχή σε μικρή απόσταση από τα μάτια τους ιδιαίτερα μέσα στην ακτίνα του χεριού τους.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως σύμφωνα και με προηγούμενες έρευνες στον τομέα της νευροεπιστήμης, ο εγκέφαλος του ανθρώπου έχει δύο διαφορετικά μονοπάτια επεξεργασίας των οπτικών πληροφοριών από τον χώρο, ένα για μακρινές αποστάσεις και ένα για κοντινές, ενώ η νέα αυτή μελέτη έδειξε πως τα δύο φύλα έχουν εξειδικευθεί το καθένα σε διαφορετικό μονοπάτι.

Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι γιατροί για τα φάρμακα-δολοφόνους

Παράνομη, αντισυνταγματική, επικίνδυνη για την υγεία των Ελλήνων πολιτών και προσβλητική για το ιατρικό λειτούργημα είναι η ρύθμιση της κυβέρνησης Παπαδήμου για συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσia



Αυτό τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) στην προσφυγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της παράλογης υπουργικής απόφασης.
Στην προσφυγή τους, οι γιατροί των Αθηνών επισημαίνουν μεταξύ άλλων:
-Η επίμαχη ρύθμιση παραγνωρίζει τη βασική αρχή της επιστήμης του Ιπποκράτη, ότι στην ιατρική δεν υπάρχουν ασθένειες, αλλά ασθενείς.
- Αγνοείται το γεγονός ότι η συνταγογράφηση αποτελεί μια αμιγώς ιατρική πράξη, η διενέργεια της οποίας προαπαιτεί την επιστημονική κρίση του θεράποντος ιατρού, λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό, τις παθήσεις και τις ιδιαιτερότητες του ίδιου του ασθενούς, τα άλλα φάρμακα που πιθανά λαμβάνει και τις αλληλεπιδράσεις τους.
- Οι γιατροί εξαναγκάζονται να ασκούν το λειτούργημά τους όχι σύμφωνα με τα ιατρικά-επιστημονικά κριτήρια, αλλά με αμιγώς οικονομικούς-ταμειακής σκοπιμότητας κανόνες, χωρίς μάλιστα οποιοδήποτε δικαίωμα επιλογής. Αντιμετωπίζονται, δηλαδή, σαν υπάλληλοι γραφείου.

- Παρότι ο νόμος το επιβάλλει, η συγκεκριμένη ρύθμιση θεσμοθετήθηκε χωρίς να προηγηθούν γνωμοδοτήσεις του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), του επιστημονικού συμβουλίου εγκρίσεων του ΕΟΦ και του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).
- Ούτε καν το υπουργείο Υγείας δεν επικαλείται διεθνείς επιστημονικές μελέτες από τις οποίες να αποδεικνύεται ότι η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία δεν ενέχει τον παραμικρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Με άλλα λόγια, η προσφυγή του ΙΣΑ είναι κόλαφος για την παράλογη απόφαση της κυβέρνησης Παπαδήμου. Μια απόφασης που, όπως έχουν τονίσει και άλλοι φορείς, θα έχει τεράστιες αρνητικές συνέπειες για την υγεία του Ελληνα πολίτη, αλλά και για την οικονομία της χώρας:
1. Η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία δε λαμβάνει υπόψη της τις ιδιαιτερότητες κάθε περιστατικού. Κατά συνέπεια, όταν ο γιατρός συνταγογραφεί απλά τη δραστική ουσία και όχι συγκεκριμένο φάρμακο και ο ασθενής παίρνει το φθηνότερο της συγκεκριμένης κατηγορίας, η θεραπευτική αγωγή του είναι «περίπου» αυτή που κρίνει ως κατάλληλη ο θεράπων ιατρός. Αρα, πολύ συχνά, τα φάρμακα είτε δεν αντιμετωπίζουν την ασθένεια, είτε προκαλούν ανεπιθύμητες παρενέργειες.
2. Ουσιαστικά, πλέον, την υγεία τους θα έχουν μόνον όσοι διαθέτουν τα χρήματα να πληρώσουν από την τσέπη τους το συγκεκριμένο φάρμακο που απαιτείται για την περίπτωσή τους. Οι υπόλοιποι, θα παίρνουν το πάμφθηνο σκεύασμα με την ίδια δραστική, το οποίο θα παράγεται σε χώρες του Τρίτου Κόσμου (Μπαγκλαντές, Ινδία, Ισραήλ, Πακιστάν), υπό αμφίβολες ποιοτικές συνθήκες.
3. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, που έχει επενδύσει στον τόπο μας και δίνει ψωμί σε 20.000 οικογένειες, παράγει ποιοτικά σκευάσματα, υπό αυστηρά standards. Όταν, όμως, η κυβέρνηση Παπαδήμου καθιστά την πάμφθηνη τιμή ως μοναδικό κριτήριο επιλογής φαρμάκου και αγνοεί πλήρως την ποιότητα, ο ελληνικός κλάδος δε μπορεί να ανταγωνιστεί τις πάμφθηνες βιομηχανίες του Τρίτου Κόσμου. Συνεπώς, τα ελληνικά εργοστάσια θα οδηγηθούν σε λουκέτο και οι εργαζόμενοι θα μείνουν στο δρόμο. Η ελληνική οικονομία, που σε αυτή την κρίσιμη εποχή έχει όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη από έσοδα, θα χάσει τεράστια ποσά από τη φορολογία των επιχειρήσεων και των αποδοχών των εργαζομένων, ενώ θα επιβαρυνθεί και με τα χιλιάδες επιδόματα ανεργίας.
4. Αλλά ούτε η φαρμακευτική δαπάνη θα μειωθεί, αφού είναι απόλυτα αναμενόμενο ότι, μόλις οι πολυεθνικές του πάμφθηνου τριτοκοσμικού φαρμάκου απαλλαγούν από τον εγχώριο ανταγωνισμό θα εκτοξεύσουν τις τιμές στα ύψη. Δηλαδή, θα πληρώνουμε τα αμφιβόλου ποιότητας πάμφθηνα (σήμερα) σκευάσματά τους σε τιμές πολύ ακριβότερες από όσο κοστίζουν τώρα τα ποιοτικά ελληνικά.
Αξιοπερίεργο είναι, πάντως, το γεγονός ότι –την ώρα που φορείς όπως ο ΙΣΑ αντιδρούν δυναμικά (με προσφυγές και ανακοινώσεις)- απέναντι στην κυβέρνηση Παπαδήμου που, με την ασυλλόγιστη πολιτική της, εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας, από την πλευρά του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) παρατηρείται μια περίεργη αδράνεια. Η νέα διοίκηση του ΣΦΕΕ απουσιάζει πλήρως από το προσκήνιο, προκαλώντας εύλογο προβληματισμό, την ώρα που ο κλάδος απειλείται με πρωτοφανή καταστροφή.

Η προσφυγή του ΙΣΑ
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας την πρώτη προσφυγή κατά της συνταγογράφησης φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία.
Όπως υποστηρίζει ο ΙΣΑ η επίμαχη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης Παπαδήμου επιβάλλει τη συνταγογράφηση φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία, παραγνωρίζοντας την βασική αρχή της επιστήμης του Ιπποκράτη, ότι στην ιατρική δεν υπάρχουν ασθένειες, αλλά ασθενείς. Η συνταγογράφηση, αναφέρει ο ΙΣΑ αποτελεί μια αμιγώς ιατρική πράξη, η διενέργεια της οποίας προαπαιτεί και προϋποθέτει την επιστημονική κρίση του θεράποντος ιατρού, λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό, τις παθήσεις και τις ιδιαιτερότητες του ίδιου του ασθενούς, τα άλλα φάρμακα που πιθανά λαμβάνει και τις αλληλεπιδράσεις τους.
Όμως με την υπουργική απόφαση, τονίζει ο ΙΣΑ μετατοπίζεται η ευθύνη της επιλογής του κατάλληλου φαρμάκου από τον αρμόδιο γιατρό, είτε στον φαρμακοποιό είτε στον ίδιο τον ασθενή.
«Χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος δημοσίου συμφέροντος», αναφέρεται στην προσφυγή «αποκλείονται οι γιατροί από το στάδιο της θεραπευτικής διαδικασίας, ενώ εξαναγκάζονται να συνταγογραφούν αποκλειστικά με βάση τη δραστική ουσία σαν να πρόκειται για υπαλλήλους γραφείου». Κι όλα αυτά, συμβαίνουν, «λόγω της αδυναμίας του κράτους να ελέγξει την φαρμακευτική δαπάνη, παρά την λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης».
Βάσει των παραπάνω, ο Σύλλογος τονίζει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση παραβιάζει την ιατρική δεοντολογία και θίγει την επιστημονική και επαγγελματική ελευθερία των γιατρών, καθώς εξαναγκάζονται να ασκούν το λειτούργημα τους όχι σύμφωνα με τα ιατρικά-επιστημονικά κριτήρια, αλλά με αμιγώς οικονομικούς-ταμειακής σκοπιμότητας κανόνες, χωρίς μάλιστα οποιοδήποτε δικαίωμα επιλογής.


Σκοπός της επίμαχης υπουργικής απόφασης, αναφέρουν οι ιατροί, είναι η εξοικονόμηση της φαρμακευτικής δαπάνης σε όλες τις κατηγορίες των φαρμάκων, αλλά πριν την έκδοσή της δεν προηγήθηκαν όπως επιβάλλει ο Ν. 1316/1983, γνωμοδοτήσεις του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), του επιστημονικού συμβουλίου εγκρίσεων του ΕΟΦ και του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ). Εξάλλου, όπως υποστηρίζουν ούτε το υπουργείο Υγείας επικαλείται διεθνείς επιστημονικές μελέτες από τις οποίες να αποδεικνύεται ότι η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία δεν ενέχει τον παραμικρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Για τους λόγους αυτούς ο ΙΣΑ ζητά να κριθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη, αντίθετη στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη και στους ευρωπαϊκούς νομικούς κανόνες η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος θεωρεί ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση, παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας (άρθρο 25 Συντάγματος) και του κράτους δικαίου, το άρθρο 21 του Συντάγματος που αφορά στην κρατική μέριμνα για στην υγεία, το άρθρο 4 το οποίο καθιερώνει τον κανόνα της ισότητας και το άρθρο 5 που σηματοδοτεί την επαγγελματική και επιστημονική ελευθερία. Επίσης, παραβιάζει το δικαίωμα στην υγεία που κατοχυρώνεται με τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη (ο οποίος έχει κυρωθεί από τη χώρα μας με το νόμο 1426/1984), καθώς και τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2001/83/ΕΚ και 2004/27/ΕΚ που αφορούν στη διακίνηση, χρήση, κ.λπ. των φαρμάκων. Στην προσφυγή τονίζεται ακόμη ότι η υπουργική απόφαση που καθιερώνει τη συνταγογράφηση των φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία παραβιάζει τόσο το Ν. 1316/1983 (Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας), όσο και το Ν. 1316/1983 (αρμοδιότητες Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, κ.λπ.).

Αναζητάτε μία ευχάριστη ενασχόληση για τον ελεύθερο χρόνο σας; Εργάζεστε ήδη, αλλά θέλετε να ενισχύσετε τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό; Ψάχνετε μία ευκαιρία να επεκτείνετε τον κύκλο των γνωριμιών σας; Ήρθε η ώρα να γνωρίσετε την AVON!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ακολουθήστε μας στο twitter

ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΤΟΥ ΝΕΤ

wibiya widget

φφφφφφφ

24ores.enimerosi@gmail.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sign by Danasoft - Get Your Sign

OI ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΑΣ

Thumbnail 1 Thumbnail 2 Thumbnail 3