ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ να εχετε μια ευχαριστη διαμονη φιλε/η επισκεπτη/τρια

ΠΡΟΣΟΧΗ!Η μουσικη εδω ΑΠΛΑ ειναι για σκοπους προβολης και ενημερωσης ΜΟΝΟ! Αν σας αρεσει καποιο album,αγοραστε το! ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ!
SupporCAUTION! The music here is for promotional purposes ONLY! If you like ANY album, buy it! Support THE ARTISTS!

West-News ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ .

West-News  ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ .
ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΤΩΡΑ-Καντε κλικ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΓΕΡΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ.,Ειναι φιλοι μας ΟΛΑ ΤΑ νεα cd και ενημερωση μαζι.-ΟΛΆ ΔΩΡΕΑΝ-ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΙΟΥΣ. Δωρεάν ringtones Εφαρμογές για το κινητά τηλέφωνα, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΕΔΩ FREE download-ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΑΣ .


ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ




Change Text Size Small Medium Large

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ρύθμιση για τα χρέη των δήμων Θα δοθούν άμεσα 214 εκατ. ευρώ από παρακρατηθέντες πόρους

Τρία βήματα για να αποφευχθεί το «μπλακάουτ» στους δήμους σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως προέκυψε από τη χθεσινή δίωρη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τον Πρωθυπουργό.
Ωστόσο, παρά την πρόγευση που πήραν οι δήμαρχοι για την επίλυση των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και παρά τη διαβεβαίωση του Αντώνη Σαμαρά ότι τα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή προτεραιότητας», οι αιρετοί εξακολουθούν να τηρούν στάση αναμονής.
Τα μάτια όλων είναι πλέον στραμμένα στο σημερινό έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, καθώς οι δήμαρχοι περίμεναν την τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη ελπίζοντας ότι θα βρεθεί έστω και την ύστατη στιγμή λύση.
Η φράση που αποδίδεται στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ότι «είμαστε στο κόκκινο, δεν έχω διαθέσιμα» καταγράφει το κλίμα της χθεσινής συνάντησης. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός, σύμφωνα και με τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Στυλιανίδη, κινείται σε τρία επίπεδα. Οπως έγινε γνωστό, έχει προϋπολογιστεί για εφέτος να αποδοθούν άμεσα
παρακρατηθέντες πόροι ύψους 214 εκατ. ευρώ που οφείλονται στους δήμους. Παράλληλα, αποδίδεται το ποσό των 349 εκατ. ευρώ της ΣΑΤΑ, που αφορά το σύνολο των επενδυτικών δαπανών των δήμων, ενώ θα αναληφθεί και νομοθετική πρωτοβουλία, προκειμένου να ρυθμιστούν οι οφειλές των χρεωμένων δήμων μέσω παράτασης που θα δοθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης περιέγραψε το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι. «Είναι δεδομένο ότι πάνω από 40 δήμοι τον Σεπτέμβριο δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τους μισθούς. Αυτό λοιπόν οδηγεί σε στάση πληρωμών όχι μόνο για τους μισθούς, αλλά και για τις ανελαστικές δαπάνες, δηλαδή αδυναμία να μαζέψουμε τα σκουπίδια», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Ο ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ. Ο Πρωθυπουργός πάντως αναγνώρισε τις θυσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης από τις συνεχείς μειώσεις των κεντρικών αυτοτελών πόρων. «Στο πλαίσιο των πραγματικών οικονομικών δυνατοτήτων μας να γνωρίζετε ότι είστε πάντα στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας, χωρίς όμως μεγάλα λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.
Η κυβέρνηση μάλιστα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, δίνει άμεση προτεραιότητα «στην πολιτική "κοινωνικής ασπίδας" που βασίζεται στα κοινωνικά δίκτυα των δήμων, τα οποία θεωρούμε ότι είναι τα πλέον συγκροτημένα και αποτελεσματικά εργαλεία στον πόλεμο κατά της φτώχειας. Παρά την ένδεια των πόρων, προτάσσουμε τη στήριξη αυτών των δικτύων και αυτών των πολιτικών για να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ακολουθήστε μας στο twitter

ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΤΟΥ ΝΕΤ

wibiya widget

φφφφφφφ

24ores.enimerosi@gmail.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sign by Danasoft - Get Your Sign

OI ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΑΣ

Thumbnail 1 Thumbnail 2 Thumbnail 3