ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ να εχετε μια ευχαριστη διαμονη φιλε/η επισκεπτη/τρια

ΠΡΟΣΟΧΗ!Η μουσικη εδω ΑΠΛΑ ειναι για σκοπους προβολης και ενημερωσης ΜΟΝΟ! Αν σας αρεσει καποιο album,αγοραστε το! ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ!
SupporCAUTION! The music here is for promotional purposes ONLY! If you like ANY album, buy it! Support THE ARTISTS!

West-News ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ .

West-News  ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ .
ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΤΩΡΑ-Καντε κλικ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΓΕΡΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ.,Ειναι φιλοι μας ΟΛΑ ΤΑ νεα cd και ενημερωση μαζι.-ΟΛΆ ΔΩΡΕΑΝ-ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΙΟΥΣ. Δωρεάν ringtones Εφαρμογές για το κινητά τηλέφωνα, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΕΔΩ FREE download-ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΑΣ .


ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ




Change Text Size Small Medium Large

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Μέρκελ: Θέλω η Ελλάδα να μείνει μέλος της Ευρωζώνης

Φωτογραφία για Μέρκελ: Θέλω η Ελλάδα να μείνει μέλος της Ευρωζώνης
«Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης και θέλω να παραμείνει, γιατί το ευρώ είναι κάτι περισσότερο από ένα νόμισμα», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, ξεκινώντας τις δηλώσεις μετά τη συνάντηση,
διάρκειας 1,5 ώρας, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Μίλησε για την ανάγκη να τηρηθούν οι δεσμεύσεις και είπε ότι η Γερμανία περιμένει την αξιολόγηση της τρόικας για την πορεία του ελληνικού προγράμματος.Η Γερμανίδα καγκελάριος συμπλήρωσε πως η Γερμανία είναι αρωγός στην προσπάθεια της Ελλάδας. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι η Ελλάδα θα μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις της και αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια ευκαιρία για ανάπτυξη.

Η κ. Μέρκελ εξέφρασε την απόλυτη πεποίθησή της ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, για να επιλύσει τα προβλήματα της χώρας. Η καγκελάριος εξέφρασε ακόμη την κατανόησή της για τις θυσίες του ελληνικού λαού και επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να περιμένει να αξιολογηθεί επί σοβαρής βάσης για τις ενέργειές της, παραπέμποντας στην έκθεση της τρόικα

Τρία μηνύματα από Σαμαρά

«Η Ελλάδα θα μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις της και θα ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της», δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξη Τύπου με την καγκελάριο Μέρκελ, μετά τη συνάντησή τους, στο Βερολίνο. «Αυτό ήδη συμβαίνει και η έκθεση της τρόικας θα πιστοποιεί ότι η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα θα φέρει αποτελέσματα. Το σχέδιό μας βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι φέρνει τρία μηνύματα: «Πρώτον θα φέρουμε αποτελέσματα, δεύτερον ότι εξαλείφουμε δύο ελλείμματα, το δημοσιονομικό και το έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας και τρίτον ότι η ανάκαμψη της οικονομίας είναι κρίσιμης σημασίας για να πετύχουμε τους στόχους μας», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «είμαστε υπερήφανος λαός δεν μας αρέσει να εξαρτόμαστε από δανεικά, θέλουμε να σταθούμε στα πόδια μας και θα τα καταφέρουμε. Η Ελλάδα έχει φυσικούς πόρους, συγκριτικά πλεονεκτήματα και πάνω από όλα τους ανθρώπους της. Σήμερα κάναμε μόνο την αρχή μίας νέας σχέσης ανάμεσα στις δύο χώρες, είναι ένα νέο ξεκίμημα και δεν μπορεί να περιμένει κανείς να λυθούν όλα τα προβήματα από το πρώτο βήμα».

Στο ερώτημα για τον αν ζήτησε περισσότερο χρόνο ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι «με θυσίες επαναφέρουμε το πρόγραμμά μας σε τροχιά. Σήμερα θέσαμε το πρόβλημα που λέγεται ανάκαμψη. Δεν ζητάμε άλλα χρήματα, ζητάμε ανάκαμψη, ζητάμε αναπνοές, θα υπάρξει η έκθεση της τρόικας και θα τα δούμε όλα», ενώ αναφερόμενος σε αρνητικές δηλώσεις σε βάρος της χώρας μας επισήμανε:

«Την ώρα που ένας λαός περνάει επί τόσα χρόνια τόσες θυσίες χωρίς σημεία ανάκαμψης, τέτοιες τοξικές δηλώσεις μόνο κακό μπορούν να κάνουν. Για παράδειγμα πως μπορεί μία κυβέρνηση να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις και την ώρα που το προσπαθεί ένας σημαντικός αξιωματούχος κάνει μία δήλωση ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην δραχμή; Υπάρχει επιχειρηματίας που θα βάλει τα λεφτά του σε ευρώ για να τα πάρει σε δραχμές; Πρέπει να σταματήσουν τέτοιες δηλώσεις από όπου κι αν προέρχονται».

Ο πρωθυπουργός επάνελαβε την ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα, ενώ δήλωσε αποφασισμένος να εφαρμόσει τα μέτρα που σχετίζονται τη δημοσιονομική προσαρμογή «και να κλείσουμε για πάντα συμπεριφορές όπως η φοροδιαφυγή», όπως είπε.

Υποδοχή με στρατιωτικές τιμές στο Βερολίνο

Με στρατιωτικές τιμές έγινε δεκτός στην Καγκελαρία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η κ. Μέρκελ, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο, υποδέχθηκε τον κ. Σαμαρά στο προαύλιο του κτιρίου και οι δύο ηγέτες βάδισαν μαζί στο κόκκινο χαλί. Έγινε παρουσίαση των δύο αντιπροσωπειών, ανάκρουση των εθνικών ύμνων και κατόπιν επιθεώρηση του στρατιωτικού αγήματος.

Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Αρκετοί κοινοβουλευτικοί της συμπολίτευσης στη Γερμανία αύξησαν σήμερα την πίεση προς την Ελλάδα, τηρώντας αδιάλλακτη στάση έναντι της Αθήνας.

«Δεν μπορούμε να διαθέσουμε κι άλλα χρήματα», δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των CDU/CSU Φόλκερ Κάουντερ στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

«Η θέση μου είναι ότι δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε ούτε τις προθεσμίες ούτε το περιεχόμενο των αποφάσεων», συνέχισε ο Κάουντερ, επιμένοντας ότι η Ελλάδα πρέπει τώρα να «εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της».

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Ράινερ Μπρίντερλε δήλωσε ότι το κόμμα του αρνείται να «πετάει» χρήματα σε ένα «βαρέλι χωρίς πάτο», όπως υποστήριξε. «Το να δώσουμε περισσότερα χρήματα χωρίς να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις δεν θα λύσει το πρόβλημα», πρόσθεσε μιλώντας στην δημόσια ραδιοφωνία Deutschlandfunk.

Ερωτηθέντες σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, οι Γερμανοί πολιτικοί επιχείρησαν να αποδραματοποιήσουν την σχετική συζήτηση. Ο Κάουντερ εκτίμησε ότι το σενάριο αυτό είναι «ακόμα μακρινό», αλλά «δεν θα αποτελούσε ένα πρόβλημα για το ευρώ».

Εξάλλου, σύμφωνα με την σημερινή έκδοση της εφημερίδας Financial Times Deutschland, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έχει συστήσει μια επιτροπή ειδικών στην οποία έχει αναθέσει να μελετήσει το σενάριο της λεγόμενης «Grexit» (εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη) και τις χρηματοοικονομικές συνέπειες που θα είχε αυτή. Της ομάδας εργασίας αυτής έχει οριστεί επικεφαλής ο Τόμας Στέφεν (CDU), υφυπουργός Οικονομικών και δεξί χέρι του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το υπουργείο πάντως προσπάθησε να υποβαθμίσει την πληροφορία αυτή: «είχαμε δημιουργήσει εδώ και πάνω από ένα χρόνο μια ομάδα εργασίας για να μελετήσει την κρίση του κρατικού χρέους», η οποία αποστολή είχε να «μελετήσει όλα τα σενάριο, πιθανά και λιγότερο πιθανά», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερα «νέο» ως προς αυτό. «Οι πολίτες περιμένουν από την κυβέρνησή τους να αντιμετωπίζει όλα τα σενάρια», πρόσθεσε ο Κότχαους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα την επιτροπή συνέστησαν η καγκελάριος Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε για να είναι «πλήρως προετοιμασμένοι» για ένα ενδεχόμενο «αρνητικό σενάριο» και για να εξεταστεί το πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί ένα «ντόμινο» στην ευρωζώνη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ακολουθήστε μας στο twitter

ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΤΟΥ ΝΕΤ

wibiya widget

φφφφφφφ

24ores.enimerosi@gmail.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sign by Danasoft - Get Your Sign

OI ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΑΣ

Thumbnail 1 Thumbnail 2 Thumbnail 3