ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ να εχετε μια ευχαριστη διαμονη φιλε/η επισκεπτη/τρια

ΠΡΟΣΟΧΗ!Η μουσικη εδω ΑΠΛΑ ειναι για σκοπους προβολης και ενημερωσης ΜΟΝΟ! Αν σας αρεσει καποιο album,αγοραστε το! ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ!
SupporCAUTION! The music here is for promotional purposes ONLY! If you like ANY album, buy it! Support THE ARTISTS!

West-News ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ .

West-News  ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ .
ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΤΩΡΑ-Καντε κλικ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΓΕΡΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ.,Ειναι φιλοι μας ΟΛΑ ΤΑ νεα cd και ενημερωση μαζι.-ΟΛΆ ΔΩΡΕΑΝ-ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΙΟΥΣ. Δωρεάν ringtones Εφαρμογές για το κινητά τηλέφωνα, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΕΔΩ FREE download-ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΑΣ .


ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ




Change Text Size Small Medium Large

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Κατακόρυφη πτώση πωλήσεων στις εκπτώσεις σε όλη την Ελλάδα

Στο 29% η μέση μείωση της αγοραστικής κίνησης – Συνεχίζονται οι προσφορές
Με τζίρο μικρότερο κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε σχέση με πέρυσι ολοκληρώθηκαν χθες οι φετινές θερινές εκπτώσεις, οι οποίες δεν φαίνεται να κατάφεραν να δώσουν μεγάλη ανάσα στους λιανεμπόρους. Πάντως, παρά την αυλαία που έπεσε τυπικά χθες, οι μειωμένες τιμές αναμένεται να διατηρηθούν τις επόμενες
ημέρες στα εμπορικά καταστήματα, τουλάχιστον για μερίδα των εμπορευμάτων, υπό τη μορφή των προσφορών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ) από 113 εμπορικούς συλλόγους και ενώσεις-μέλη της συνομοσπονδίας, ο μέσος όρος μείωσης της αγοραστικής κίνησης πανελλαδικά ήταν 29% σε σχέση με τις θερινές εκπτώσεις του 2011. Ο τζίρος που πραγματοποιήθηκε τις εβδομάδες των φετινών καλοκαιρινών εκπτώσεων υπολογίζεται σε 4 δισ. ευρώ, έναντι 5 δισ. ευρώ το 2011 και 6,5 δισ. ευρώ το 2010.
Από τα στοιχεία της ΕΣΕΕ προκύπτει ότι η αγοραστική κίνηση ήταν μειωμένη σε όλη την Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη και από τη Μυτιλήνη έως την Κέρκυρα. Υψηλά ποσοστά μείωσης καταγράφονται στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, ενώ σε τέσσερις περιοχές της χώρας, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτήν της Καλαμάτας, καταγράφηκε αύξηση της αγοραστικής κίνησης έως και 10% σε σχέση με πέρυσι.
Στην Αθήνα η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα κατά τις φετινές καλοκαιρινές εκπτώσεις ήταν μειωμένη κατά 25% με 30% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο τζίρος, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών (ΕΣΑ), υποχώρησε κατά 50%.
Στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα επίσης η κίνηση ήταν μειωμένη κατά 25% - 30%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στον Πειραιά ήταν 20% - 30%. Σε κάποιες παραδοσιακές αγορές της Αττικής, όπως αυτές της Νέας Ιωνίας και της Γλυφάδας, η αγοραστική κίνηση υποχώρησε ακόμη και κατά 45%, στο Μαρούσι 20% με 30% και στο Χαλάνδρι κατά 20%.
Το αρνητικό ρεκόρ κατέχει το Καρπενήσι (70% μείωση), κάτι βεβαίως σχετικά αναμενόμενο, διότι αποτελεί κυρίως χειμερινό τουριστικό προορισμό. Πολύ υψηλά ποσοστά μείωσης της αγοραστικής κίνησης, έως 60%, αναφέρθηκαν σε δέκα περιοχές της χώρας. Μάλιστα, μεταξύ αυτών βρίσκεται και η Χαλκιδική, περιοχή με μεγάλη τουριστική κίνηση, αλλά και τα Τρίκαλα, μία από τις πόλεις της Θεσσαλίας που προ κρίσης ο πληθυσμός της χαρακτηριζόταν σχετικά υψηλού εισοδήματος.
Στις πόλεις της Κρήτης η εικόνα ήταν λίγο καλύτερη, καθώς στο Ηράκλειο η αγοραστική κίνηση ήταν μειωμένη έως και 10%, στα Χανιά 10% - 15%, ενώ στο Ρέθυμνο κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα.
Η ολοκλήρωση των εκπτώσεων φέρνει, πάντως, ξανά στο προσκήνιο το θέμα της έναρξης, αλλά και της διάρκειάς τους. Χθες, ο ΕΣΑ με ανακοίνωσή του επανέλαβε παλαιότερη πρότασή του σύμφωνα με την οποία οι θερινές εκπτώσεις πρέπει να ξεκινούν την 1η Ιουλίου, αντί της 15ης Ιουλίου και να διαρκούν πέντε αντί για έξι εβδομάδες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ακολουθήστε μας στο twitter

ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΤΟΥ ΝΕΤ

wibiya widget

φφφφφφφ

24ores.enimerosi@gmail.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sign by Danasoft - Get Your Sign

OI ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΑΣ

Thumbnail 1 Thumbnail 2 Thumbnail 3