Νέο κύμα καύσωνα από σήμερα, με αίθριο και ηλιόλουστο καιρό και τον υδράργυρο στα κόκκινα, κυρίως στα ηπειρωτικά, ενώ, παρά τους ισχυρούς βόρειους ανέμους, το θερμόμετρο δεν αναμένεται να πέσει πολύ κάτω απο τους 40 βαθμούς.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου, ενω στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι αίθριος και ηλιόλουστος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου.


Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος, ενώ το μεσημέρι θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 39 και τοπικά 40 βαθμούς Κελσίου.


Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος,ενω τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να ανατυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 και τοπικά εως 40 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στα ορεινά, ενω Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά 20 έως 39 και τοπικά εως 40 βαθμούς Κελσίου.


Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενω στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.


Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.