Η τρικομματική κυβέρνηση του κ. Α. Σαμαρά κλυδωνίζεται- αν δεν διαλύεται από τις παλινωδίες και τα προεκλογικά ψέματα των τριών εταίρων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος για να αντιμετωπίσει τα εσωκομματικά του προβλήματα άρχισε βολές κατά ρυπάς εναντίον του κ. Σαμαρά. Ο κ. Κουβέλης για να αντιμετωπίσει την «επαναστατική γυμναστική» των εκ του ΠΑΣΟΚ προερχομένων Βουδούρη και Μιχελογιαννάκη, αλλά και των δικών του, έχει σηκώσει λευκή σημαία.

Ο πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς αγνόησε τους εταίρους του στο ταξίδι του σε Βερολίνο και Παρίσι και παρουσίασε με το «ΕΓΩ» του τους Κουβέλη και Βενιζέλο, φτωχούς συγγενείς. Επιπλέον, υπουργοί του και βουλευτές του έχουν αρχίσει να αντιδρούν με την πολιτική του προς τους Ευρωπαίους «Ναι σε όλα» και συζητήσουν «Που το πάει ο Αντώνης».

Και όλοι μαζί τα έχουν με τον εξωκοινοβουλευτικό Υπ. Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα που «στηρίζεται σε Ευρωπαίους και τραπεζίτες και δεν ακούει κανέναν».
Οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, Π. Παναγιωτόπουλος και Ν. Δένδιας, διεμήνυσαν στον πρωθυπουργό ότι «αν κόψουμε τα ειδικά μισθολόγια των Ένστολων μας περιμένει μεγάλο τσουνάμι».
Τα «σκανδαλάκια» στελεχών της κυβέρνησης (Υπ. Υγείας, διορισμοί συγγενών στη Βουλή, αλλαγή της γραμμής του τρένου κ.α.) έχουν εξαγριώσει τον κ. Σαμαρά, αλλά δεν μπορεί να αντιδράσει γιατί αναμειγνύονται και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως των τριών κυβερνητικών εταίρων είναι η πληροφορίες που έχουν ότι οι Τροικανοί προσανατολίζονται να ζητήσουν με την αναμενόμενη έκθεσή τους και άλλη μείωση των δαπανών κατά 20 έως 30 δις, οπότε «τετέλεστε» και για την Κυβέρνηση και για τον Ελληνικό λαό.