ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ να εχετε μια ευχαριστη διαμονη φιλε/η επισκεπτη/τρια

ΠΡΟΣΟΧΗ!Η μουσικη εδω ΑΠΛΑ ειναι για σκοπους προβολης και ενημερωσης ΜΟΝΟ! Αν σας αρεσει καποιο album,αγοραστε το! ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ!
SupporCAUTION! The music here is for promotional purposes ONLY! If you like ANY album, buy it! Support THE ARTISTS!

West-News ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ .

West-News  ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ .
ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΤΩΡΑ-Καντε κλικ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΓΕΡΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ.,Ειναι φιλοι μας ΟΛΑ ΤΑ νεα cd και ενημερωση μαζι.-ΟΛΆ ΔΩΡΕΑΝ-ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΙΟΥΣ. Δωρεάν ringtones Εφαρμογές για το κινητά τηλέφωνα, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΕΔΩ FREE download-ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΑΣ .


ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ




Change Text Size Small Medium Large

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΟΡΑΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ «Πέρασε»

«Πέρασε» το σχέδιο Ντράγκι για διάσωση της Ευρωζώνης
Το τρίτο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων εντός ισάριθμων ετών παρουσίασε, χθες, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, επιβεβαιώνοντας πλήρως όσα είχαν ήδη διαρρεύσει στον Τύπο. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση της διοίκησης στη Φραγκφούρτη, ο Ντράγκι εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «αυτήν τη φορά το πρόγραμμα θα πετύχει», σε αντίθεση με τις αγορές ομολόγων Ελλάδας, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας, το 2010 και Ιταλίας και Ισπανίας, το 2011. Η αγορά έδειξε χθες να
συμφωνεί μαζί του.
Δικαιώνοντας όσα έγραφε χθες η «Η», η διοίκηση της κεντρικής τράπεζας δεν προχώρησε σε μείωση επιτοκίων (αν και το θέμα συζητήθηκε), χαλάρωσε τους κανόνες για τα ενέχυρα (collateral) που απαιτούνται από τις τράπεζες προκειμένου να δανειστούν από την ΕΚΤ και παρουσίασε ένα ακόμη πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, αποκαλούμενο OMT (Outright Monetary Transactions).
Το πρόγραμμα αυτό θα αφορά αγορές ομολόγων που λήγουν εντός της επόμενης τριετίας, χωρίς να προκαθορίζεται είτε το συνολικό ύψος των αγορών είτε το επίπεδο στο οποίο θα πρέπει να διαμορφωθεί το κόστος δανεισμού. Η ΕΚΤ θα διακρατά τα ομόλογα μέχρι τη λήξη τους και δεν θα έχει προτεραιότητα στην αποπληρωμή. Αυτό, όμως, διευκρινίστηκε ότι δεν θα ισχύσει για τα ομόλογα 209 δισ. που έχουν ήδη αγοραστεί (μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά). Θα ισχύσει και πάλι η τακτική της «αποστείρωσης» (sterilization) με απορρόφηση ισόποσων καταθέσεων από τις τράπεζες, προκειμένου να μη μεταβληθεί η προσφορά χρήματος και άρα να μην προκύψουν πληθωριστικές πιέσεις.
Προσφυγή στον ESM
Το ενδιαφερόμενο κράτος θα πρέπει προηγουμένως να προσφύγει στον ESM (ή μέχρι αυτός να δημιουργηθεί στο EFSF), να αποδεχθεί πρόγραμμα μέτρων λιτότητας και μεταρρυθμίσεων και να ξεκινήσει την εφαρμογή του Μνημονίου που θα προκύψει, την τήρηση του οποίου θα εποπτεύει το ΔΝΤ. Η εμπλοκή του Διεθνούς Οργανισμού φαίνεται ότι ήταν από τα τελευταία ανταλλάγματα που ζήτησε το Βερολίνο, ώστε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου, Γιοργκ Ασμουσεν, να συμφωνήσει με την πρόταση Ντράγκι, αποστασιοποιούμενος από τον έτερο Γερμανό στη διοίκηση της ΕΚΤ, τον Γενς Βάιντμαν, (φωτό) που τελικά ήταν ο μόνος που διαφώνησε με την απόφαση.

Ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (BuBa) φάνηκε απολύτως απομονωμένος αλλά αυτό ελάχιστα τον? πτόησε. Λίγη ώρα μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου στη Φραγκφούρτη, η BuBa εξέδωσε ανακοίνωση, όπου επιβεβαιώνεται ότι «ο κ. Βάιντμαν επανέλαβε στις τελευταίες συζητήσεις την επανειλημμένα εκφρασμένη αρνητική του στάση σε ό,τι αφορά τις αγορές κρατικών ομολόγων από το ευρωσύστημα».
Εκτύπωση χρήματος
Επίσης, ο κ. Βάιντμαν «θεωρεί ότι τέτοιου είδους αγορές ισοδυναμούν με χρηματοδότηση των κυβερνήσεων μέσω εκτύπωσης χρήματος, δημιουργώντας έτσι τον κίνδυνο η νομισματική πολιτική να γίνει εξάρτημα της δημοσιονομικής πολιτικής». Και προσθέτει ότι «εάν το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων έχει ως αποτέλεσμα να αναβληθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, θα υπονομευτεί περαιτέρω η εμπιστοσύνη στην ικανότητα των πολιτικών να αντιμετωπίσουν την κρίση». Για τον λόγο αυτό η BuBa υπογραμμίζει την ανάγκη για «άμεση διακοπή των αγορών ομολόγων εφόσον οι όροι που θα έχουν τεθεί δεν τηρούνται». Η ανακοίνωση καταλήγει δε προειδοποιώντας ότι το ΟΜΤ θα μπορούσε να οδηγήσει σε «αναδιανομή σημαντικών κινδύνων μεταξύ των φορολογούμενων διαφόρων χωρών, κάτι που μπορεί να νομιμοποιηθεί μόνο από δημοκρατικά εκλεγμένα κοινοβούλια και κυβερνήσεις».

Η αναφορά αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς οι απόψεις Ντράγκι φαίνεται να είναι μειοψηφικές, τουλάχιστον στη γερμανική κοινή γνώμη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ακολουθήστε μας στο twitter

ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΤΟΥ ΝΕΤ

wibiya widget

φφφφφφφ

24ores.enimerosi@gmail.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sign by Danasoft - Get Your Sign

OI ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΑΣ

Thumbnail 1 Thumbnail 2 Thumbnail 3