ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ να εχετε μια ευχαριστη διαμονη φιλε/η επισκεπτη/τρια

ΠΡΟΣΟΧΗ!Η μουσικη εδω ΑΠΛΑ ειναι για σκοπους προβολης και ενημερωσης ΜΟΝΟ! Αν σας αρεσει καποιο album,αγοραστε το! ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ!
SupporCAUTION! The music here is for promotional purposes ONLY! If you like ANY album, buy it! Support THE ARTISTS!

West-News ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ .

West-News  ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ .
ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΤΩΡΑ-Καντε κλικ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΓΕΡΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ.,Ειναι φιλοι μας ΟΛΑ ΤΑ νεα cd και ενημερωση μαζι.-ΟΛΆ ΔΩΡΕΑΝ-ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΙΟΥΣ. Δωρεάν ringtones Εφαρμογές για το κινητά τηλέφωνα, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΕΔΩ FREE download-ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΑΣ .


ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ




Change Text Size Small Medium Large

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Με απεργίες ξεκινάει η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά



Με προβλήματα ξεκινά και η φετινή σχολική – και ακαδημαϊκή – χρονιά.

Μόλις ένα 24ωρο μετά τον καθιερωμένο αγιασμό στα σχολεία όλης της χώρας, οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν εξαγγείλει για σήμερα Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου απεργιακές κινητοποιήσεις.


Συγκεκριμένα  οι δάσκαλοι κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία και οι καθηγητές σε τρίωρη στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα των σχολείων, τα κενά των εκπαιδευτικών, αλλά και τα χρέη των σχολικών μονάδων.


ΔΟΕ και ΟΛΜΕ υποστηρίζουν ότι υπάρχουν 5.000 κενά σε δασκάλους, καθηγητές και

νηπιαγωγούς και 3.500 κενά καθηγητών, ενώ επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν έχουν διοριστεί περίπου 6.000 καθηγητές ειδικοτήτων στα 1.100 ολοήμερα, από τα οποία δεν λειτουργεί κανένα, σύμφωνα με τις καταγγελίες των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών.
Δάσκαλοι και καθηγητές ζήτησαν να εξαιρεθούν τα σχολεία από την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτό της κίνησης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας απαντά ότι έως την επόμενη εβδομάδα, θα πάει και ο τελευταίος αναπληρωτής καθηγητής σε σχολείο.


To Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συνεδρίασε ως αργά το βράδυ της Τρίτης και τελικώς αποφάσισε νέες κινητοποιήσεις εν όψει της κατάθεσης και ψήφισης από την κυβέρνηση των νέων μέτρων.


Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την ΟΛΜΕ αποφασίστηκαν:


- Απογευματινό Συλλαλητήριο στη Βουλή την ημέρα που θα ανακοινωθούν τα μέτρα.


- Ο κλάδος των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία την ημέρα κατάθεσης των μέτρων, αν αυτή προηγηθεί της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των Τοπικών Ενώσεων των Καθηγητών.


- Θα ακολουθήσει εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προς τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και τη Γενική Συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ.


- Τέλος καλείται η ΑΔΕΔΥ και οι ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.


Την ίδια ώρα αποφασισμένοι να συνεχίσουν έως τις 21 Σεπτεμβρίου τις κινητοποιήσεις τους είναι οι πανεπιστημιακοί, καλώντας τους φοιτητές να κατανοήσουν τα προβλήματα τους. Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΔΕΠ τονίζει: «Η μεσοσταθμική μείωση του 17,5% έρχεται σε συνέχεια ήδη μεγάλων μειώσεων της τάξης του 25% στους μισθούς μας από το 2009. Αν εφαρμοσθούν οι εξαγγελθείσες περικοπές η συνολική μείωση των αποδοχών μας θα φτάσει το 40-45%. Πιο συγκεκριμένα, πανεπιστημιακός που εισέρχεται για πρώτη φορά στο πανεπιστήμιο σε ηλικία σχεδόν 40 ετών μετά από πολυετείς σπουδές και την καθιερωμένη πλέον θητεία σε απλήρωτη διδασκαλία θα αμείβεται με 950 ευρώ καθαρά, ενώ οι καθαρές αποδοχές ενός πρωτοβάθμιου καθηγητή στο πέρας της σταδιοδρομίας του θα είναι περίπου 1900 ευρώ».


Οι πανεπιστημιακοί υπογραμμίζουν  ότι «Είναι προφανές ότι πρόκειται για πλήρη απαξίωση των διδασκόντων στα Πανεπιστήμια και αποτελεί ισχυρό πλήγμα στο δημόσιο Πανεπιστήμιο, αφού οι όποιες προσπάθειες να επαναπατριστούν οι συνάδελφοί μας από το εξωτερικό όχι μόνο δεν έχουν πλέον νόημα, αλλά είναι ήδη γνωστό ότι νεοεκλεγέντες έλληνες επιστήμονες, που επιθυμούσαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, έχουν αποποιηθεί το διορισμό τους. Εν ενεργεία Καθηγητές όλων των βαθμίδων φεύγουν για το εξωτερικό και νέοι επιστήμονες δεν μπαίνουν στον κόπο να αναζητήσουν θέση στα ελληνικά ΑΕΙ, αλλά είτε φεύγουν κατευθείαν, είτε απλώς δεν επιστρέφουν, ενώ 850 νέοι επιστήμονες, που εδώ και τρία χρόνια έχουν εκλεγεί αλλά δεν έχουν διοριστεί, βρίσκονται σε απόγνωση κι αναζητούν διέξοδο σε ιδρύματα του εξωτερικού με κίνδυνο να μην επιστρέψουν στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο.»


Οι πανεπιστημιακοί ζητούν  επίσης «από τον  συνάδελφο, Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο να δηλώσει δημόσια και να στηρίξει αποτελεσματικά τους πανεπιστημιακούς και τα δίκαια αιτήματά μας για αξιοπρεπείς αποδοχές και δίκαιη συμμετοχή στην κατανομή των βαρών για τη διέξοδο από την κρίση».


Ενδεικτικός είναι ο «χάρτης» των απεργιών στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα:


-ΕΜΠ: απόφαση ΓΣ για απεργία από Τρίτη 11 έως Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου


- (ΑΣΚΤ) Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών: απεργία από Τρίτη  11 έως και Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου


-  Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας- Ιατρική: απεργία από Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου


- ΕΚΠΑ-ΝΟΠΕ Σχολή Νομικών Οικονομικών Πολιτικών Επιστημών: Βρίσκεται σε απεργία ήδη από τη Δευτέρα 10, έως και σήμερα Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου


- ΑΠΘ- Ιατρική: απεργία από Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου


- ΕΚΠΑ-Ιατρική: 4ήμερη απεργία Δευτέρα-Πέμπτη (10 έως και 13 Σεπτεμβρίου)


- Πανεπιστήμιο Κρήτης, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Κρήτης: 6ήμερη αποχή από τις εξετάσεις από τη Δευτέρα 10 έως και το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου


Ενώ σε προειδοποιητική απεργία έως και χθες Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου είχαν κατέλθει :


ΟΠΑ- Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΑΠΘ-ΕΣΔΕΠ, ΕΚΠΑ- Σχολή Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αθηνών, ΕΚΠΑ- ΤΕΦAΑ, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ΕΚΠΑ Φιλοσοφική Σχολή, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πολυτεχνείο Κρήτης, Παν. Πελοποννήσου, Παν. Πατρών, Παν. Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ακολουθήστε μας στο twitter

ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΤΟΥ ΝΕΤ

wibiya widget

φφφφφφφ

24ores.enimerosi@gmail.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sign by Danasoft - Get Your Sign

OI ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΑΣ

Thumbnail 1 Thumbnail 2 Thumbnail 3