ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ να εχετε μια ευχαριστη διαμονη φιλε/η επισκεπτη/τρια

ΠΡΟΣΟΧΗ!Η μουσικη εδω ΑΠΛΑ ειναι για σκοπους προβολης και ενημερωσης ΜΟΝΟ! Αν σας αρεσει καποιο album,αγοραστε το! ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ!
SupporCAUTION! The music here is for promotional purposes ONLY! If you like ANY album, buy it! Support THE ARTISTS!

West-News ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ .

West-News  ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ .
ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΤΩΡΑ-Καντε κλικ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΓΕΡΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ.,Ειναι φιλοι μας ΟΛΑ ΤΑ νεα cd και ενημερωση μαζι.-ΟΛΆ ΔΩΡΕΑΝ-ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΙΟΥΣ. Δωρεάν ringtones Εφαρμογές για το κινητά τηλέφωνα, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΕΔΩ FREE download-ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΑΣ .


ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ




Change Text Size Small Medium Large

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ελλάδα:Τραγική εκτόξευση της ανεργίας/Εφιαλτικές προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια


Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ανεργία έφτασε τον Ιούνιο το 24,4% έναντι 23,5% που ήταν τον Μάιο και 17,2% που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2011. Τα στοιχεία σπάνε κάθε ρεκόρ όσον αφορά τους  νέους μέχρι 25 ετών, μεταξύ των οποίων η ανεργία έχει πια χτυπήσει «κόκκινο» και τον Ιούνιο κατέγραφε ποσοστό 55% ενώ σοβαρή αύξηση σημειώνει και η ανεργία στην παραγωγική ηλικιακή ομάδα μεταξύ 25 – 34 ετών, όπου το ποσοστό των ανέργων έφτασε το
32,1%.
Στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες, μεταξύ 35- 44 ετών η ανεργία έφτασε το 21,3% από 14%, μεταξύ 45- 54 ετών έφτασε 17,9% από 11,8%, μεταξύ 55- 64 ετών έφτασε 13% από 8,1% και μεταξύ  65- 74 ετών έφτασε 4,5% από 2,4%.
Σε αριθμούς τα ποσοστά αυτά σημαίνουν ότι τον Ιούνιο καταγράφηκαν 1.216.410 άνεργοι, και αυξήθηκαν κατά 358.334 σε σύγκριση με πέρυσι τον Ιούνιο, δηλαδή σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 41,8%.
Επίσης, σημαίνει ότι οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά  50.666 άτομα μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου 2012, δηλαδή κατά 32,1%.  Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι, κατά προσέγγιση, περίπου 1.000 άνθρωποι έχαναν τη δουλειά τους καθημερινά ανάμεσα στον Ιούνιο του 2011 και στον Ιούνιο του 2012.  Σε επίπεδο περιοχών της χώρας, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας με 26,3% καταγράφονται στην  περιοχή της  Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.
Ακολουθούν η περιφέρεια Μακεδονίας- Θράκης με ποσοστό ανεργίας 25,4%,  Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας με ποσοστό 24,8%,  Αττικής- στην οποία διαμένουν τα περίπου 2/3 του πληθυσμού της χώρας- με ποσοστό 23,7%, Κρήτης με ποσοστό 22,9%, Πελοποννήσου- Δυτικής Ελλάδας- Ιόνιων Νήσων με ποσοστό 22,4% και Αιγαίου με ποσοστό 22,3%.
Σε αυτήν την τραγική κατάσταση έρχονται να προστεθούν οι εφιαλτικές προβλέψεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την πορεία της ανεργίας τόσο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους όσο και κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.
Η έκθεση υπογραμμίζει ότι αν δεν αλλάξει δραστικά η ακολουθούμενη πολιτική και συνεχιστεί η ύφεση με τους υπάρχοντες ρυθμούς, η ανεργία, μέχρι τα τέλη του 2011, θα φτάσει στατιστικά το 29% και στην πραγματικότητα το 34%. Προβλέπεται επίσης ότι θα παραμείνει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα περίπου μέχρι το 2020.
Στην έκθεσή του, το Ινστιτούτου Εργασίας σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι το εισόδημα των  μισθωτών στην Ελλάδα στον ιδιωτικό τομέα έχει μειωθεί κατά τρεις μισθούς το χρόνο ενώ των ανέργων κατά 3,5 επιδόματα ανεργίας το χρόνο. Υπολογίζεται επίσης ότι τα εισοδήματα των αυτοαπασχολούμενων μειώθηκαν κατά 19 δισεκατομμύρια ευρώ. Την περίοδο 2010 – 2011, οι μισθολογικές μειώσεις στον δημόσιο τομέα έφτασαν τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ και στον ιδιωτικό τα 3 δισεκατομμύρια. Επισημαίνεται, ακόμη, ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που προχώρησε σε μείωση του κατώτατου μισθού.
Αναφέρεται επίσης ότι οι περικοπές κυρίων και επικουρικών συντάξεων άγγιξαν πλέον τα 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ και αν εφαρμοστεί το νέο πακέτο μέτρων έτσι όπως συζητείται θα περικοπούν άλλα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Παρόλα αυτά, τονίζεται στην έκθεση αν είχε εντοπιστεί έστω και το ήμισυ της φοροδιαφυγής που καταγράφεται στη χώρα, δεν θα είχαν κοπεί μισθοί και συντάξεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ακολουθήστε μας στο twitter

ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΤΟΥ ΝΕΤ

wibiya widget

φφφφφφφ

24ores.enimerosi@gmail.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sign by Danasoft - Get Your Sign

OI ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΑΣ

Thumbnail 1 Thumbnail 2 Thumbnail 3