ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ να εχετε μια ευχαριστη διαμονη φιλε/η επισκεπτη/τρια

ΠΡΟΣΟΧΗ!Η μουσικη εδω ΑΠΛΑ ειναι για σκοπους προβολης και ενημερωσης ΜΟΝΟ! Αν σας αρεσει καποιο album,αγοραστε το! ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ!
SupporCAUTION! The music here is for promotional purposes ONLY! If you like ANY album, buy it! Support THE ARTISTS!

West-News ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ .

West-News  ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ .
ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΤΩΡΑ-Καντε κλικ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΓΕΡΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ.,Ειναι φιλοι μας ΟΛΑ ΤΑ νεα cd και ενημερωση μαζι.-ΟΛΆ ΔΩΡΕΑΝ-ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΙΟΥΣ. Δωρεάν ringtones Εφαρμογές για το κινητά τηλέφωνα, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΕΔΩ FREE download-ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΑΣ .


ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ
Change Text Size Small Medium Large

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Τα 15 κλείνει ο Deep Blue της IBM


O πρώτος υπολογιστής που νίκησε τον άνθρωπο
Η δημιουργία του υπερυπολογιστή Deep Blue της IBM αποτέλεσε ένα ορόσημο στην ιστορία της πληροφορικής. Όχι μόνο για την υπολογιστική του ισχύ η οποία βεβαίως ήταν ιδιαίτερα υψηλή για την εποχή του.

Ούτε για το γεγονός ότι επισφράγισε την πρωτοκαθεδρία της γαλάζιας κυρίας στην παραγωγή υπολογιστών με απίστευτες δυνατότητες.

Αυτό που τον άφησε στη μνήμη όλων ήταν το γεγονός ότι έδωσε ένα τέλος στη συζήτηση για το αν οι υπολογιστές θα μπορέσουν ποτέ να πλησιάσουν τις ανθρώπινες δυνατότητες.

Ήταν ο πρώτος υπολογιστής άλλωστε που πέτυχε να κερδίσει στο σκάκι τον παγκόσμιο πρωταθλητή Garry Kasparov. Αποτέλεσε με άλλα λόγια όχι μια μεγάλη νίκη των υπολογιστών επί του ανθρώπου αλλά μια απόδειξη του τι μπορεί να δημιουργήσει το ανθρώπινο πνεύμα αν προσπαθήσει αρκετά.

Στα 15ου γενέθλια ο Deep Blue θεωρείται βέβαια ξεπερασμένος. Άλλωστε η IBM στο διάστημα που μεσολάβησε δημιούργησε υπολογιστές με πολύ περισσότερες δυνατότητες. Παρόλα αυτά, η δημιουργία του παραμένει μια σημαντική στιγμή για τον κόσμο των υπολογιστών η οποία δύσκολα θα ξεχαστεί.

Πώς να επιλέξετε αντηλιακό


Για να μαυρίσετε σωστά
Δεν προστατεύουν το δέρμα τους στις παραλίες. Παρά τις προειδοποιήσεις της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για τους κινδύνους του ηλίου, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που εκτίθενται στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία.
Η φωτογήρανση, η ερυθρότητα, τα ηλιακά εγκαύματα μέχρι και ο καρκίνος του δέρματος είναι μόνο κάποιες από τις βλάβες της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα στα τρία περιστατικά καρκίνου που εμφανίζονται σχετίζονται με την επιδερμίδα. Και γι’ αυτό προειδοποιούν τους λουόμενους να χρησιμοποιούν πάντα αντηλιακά και μάλιστα με αρκετά υψηλό δείκτη προστασίας (ειδικά στην περίπτωση που έχουν ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες).
Σημαντικό και το είδος του αντηλιακού

Όπως λένε οι ειδικοί ακόμη και το είδος του αντηλιακού παίζει σημαντικό ρόλο. Γι’ αυτό οι επιστήμονες διευκρινίζουν ότι ο δείκτης προστασίας (6 μέχρι 10) είναι ο μικρότερος που μπορεί να προσφέρει κάποια προστασία. Και συγκεκριμένα λένε ότι από 6 μέχρι 10 η προστασία είναι χαμηλή, από 15 μέχρι 25 η προστασία είναι μέτρια ενώ από 30 και επάνω η προστασία είναι υψηλή.
Βέβαια, αναφέρουν ότι ακόμη και αν τοποθετούμε στο δέρμα μας τον υψηλότερο δείκτη προστασίας, δεν παρέχεται 100% προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Και γι’ αυτό τονίζουν ότι πρέπει να τοποθετείται αντηλιακό αρκετά συχνά στο δέρμα ενώ είναι προτιμότερο να επιλέγονται αδιάβροχα αντηλιακά.

Λήγει η μετενέργεια για τις κλαδικές συμβάσεις


Φόβοι για ατομικές συμβάσεις εργασίας στην αγορά

Λήγει σήμερα η ισχύς της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων, που είχαν λήξει ή καταγγελθεί μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου,οπότε και ψηφίστηκαν από τη Βουλή οι «Ρυθμίσεις Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με το Ν.4046-14/02/2012 και Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, Αρ. 6 /28/02/2012» του δεύτερου μνημονίου.

Με τη λήξη της μετενέργειας οι κανονιστικοί όροι των κλαδικών συμβάσεων παύουν να ισχύουν και διατηρείται μόνο ο βασικός κλαδικός μισθός, ενώ καταργούνται περίπου 70 επιδόματα. Διασώζονται, εφόσον υπάρχουν, τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, εκπαίδευσης και βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Εκτός από τα ειδικά επιδόματα καταργούνται και άλλες παροχές, όπως οι παροχές σε είδος, ειδικές άδειες και πρόσθετες αργίες, οι οποίες συμπεριλαμβάνονταν στους όρους των κλαδικών συμβάσεων.

Οι μεταβολές αυτές συνεπάγονται μείωση των αμοιβών κατά 10% έως 15%. Μεγαλύτερη μείωση δεν μπορεί να γίνει χωρίς την υπογραφή νέας σύμβασης κλαδικής επιχειρησιακής ή ατομικής.

Τα συνδικάτα υποστηρίζουν, ότι οι περισσότεροι εργοδοτικοί φορείς εμφανίζονται απρόθυμοι για την υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων, ενώ η υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων είναι σχεδόν αδύνατη για το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών επιχειρήσεων, το 85% των οποίων απασχολεί μέχρι 5 εργαζόμενους.

Στελέχη του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας εκφράζουν φόβους ότι στην αγορά εργασίας θα επικρατήσουν κυρίως οι ατομικές συμβάσεις εργασίας, που μετά την ψήφιση του νέου νόμου, περιλαμβάνουν μειώσεις από 20% έως και 40%.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, μετά την κατάργηση της μετενέργειας ο μισθός κάθε εργαζομένου, ανεξάρτητα με την προϋπηρεσία του, μπορεί με την υπογραφή ατομικής σύμβασης να επαναπροσδιοριστεί με σημείο εκκίνησης τον εκάστοτε κατώτατο μισθό που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και όχι η πιο πρόσφατη κλαδική σύμβαση ή η ευνοϊκότερη επιχειρησιακή που έχει υπογραφεί στον κλάδο.

Η κατάργηση της μετενέργειας συμπαρασύρει 152 συμβάσεις που έχουν λήξει και καλύπτουν περίπου 2 εκατομμύρια εργαζόμενους. Παραμένουν ακόμη σε ισχύ 23 κλαδικές ή ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις, όπως των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ, των οποίων η μετενέργεια λήγει από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ακολουθήστε μας στο twitter

ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΤΟΥ ΝΕΤ

wibiya widget

φφφφφφφ

24ores.enimerosi@gmail.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sign by Danasoft - Get Your Sign

OI ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΑΣ

Thumbnail 1 Thumbnail 2 Thumbnail 3