ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ να εχετε μια ευχαριστη διαμονη φιλε/η επισκεπτη/τρια

ΠΡΟΣΟΧΗ!Η μουσικη εδω ΑΠΛΑ ειναι για σκοπους προβολης και ενημερωσης ΜΟΝΟ! Αν σας αρεσει καποιο album,αγοραστε το! ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ!
SupporCAUTION! The music here is for promotional purposes ONLY! If you like ANY album, buy it! Support THE ARTISTS!

West-News ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ .

West-News  ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ .
ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΤΩΡΑ-Καντε κλικ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΓΕΡΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ.,Ειναι φιλοι μας ΟΛΑ ΤΑ νεα cd και ενημερωση μαζι.-ΟΛΆ ΔΩΡΕΑΝ-ολα τα ΝΕΑ CD ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΙΟΥΣ. Δωρεάν ringtones Εφαρμογές για το κινητά τηλέφωνα, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΕΔΩ FREE download-ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΑΣ .


ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ




Change Text Size Small Medium Large

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Το μηχανικό μουλάρι και άλλα ρομποτικά συστήματα του αμερικανικού στρατού

Το Σύστημα Υποστήριξης Διμοιρίας με Πόδια (LS3) είναι ουσιαστικά ένα ρομποτικό υποζύγιο (Πηγή: Boston Dynamics).
Το Σύστημα Υποστήριξης Διμοιρίας με Πόδια (LS3) είναι ουσιαστικά ένα ρομποτικό υποζύγιο (Πηγή: Boston Dynamics).
Ουάσινγκτον: Τα στρατιωτικά ρομπότ έχουν αποδειχθεί μεγάλη επιτυχία για το αμερικανικό Πεντάγωνο, το οποίο έχει χρησιμοποιήσει χιλιάδες τέτοιες μηχανές τα τελευταία χρόνια. Επισημαίνει μάλιστα ότι τα 750 από αυτά τα ρομπότ καταστράφηκαν στη μάχη, σώζοντας έτσι ισάριθμες ανθρώπινες ζωές.

Τα περισσότερα από τα στρατιωτικά ρομπότ είναι μικρά τηλεχειριζόμενα οχήματα που εξουδετερώνουν βόμβες ή πραγματοποιούν επικίνδυνες αναγνωριστικές αποστολές.

Τώρα, όμως, ο στρατός αναπτύσσει νέες μηχανές πολέμου, οι οποίες επιτελούν περισσότερες εργασίες και λειτουργούν αυτόνομα, ή με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση.

Το πρακτορείο Reuters δίνει μια λίστα με τα κυριότερα νέα ρομποτικά συστήματα που δοκιμάζουν οι ΗΠΑ.



Μη Επανδρωμένο Μεταγωγικό Εδάφους (GUGV): Το σύστημα οδήγησης TerraMax της εταιρείας Oshkosh, η οποία κατασκευάζει φορτηγά, θα επέτρεπε σε έναν οδηγό να ελέγχει πολλά φορτηγά ταυτόχρονα. Το σύστημα βασίζεται σε κάμερες και ραντάρ λέιζερ που αναγνωρίζουν το δρόμο και τα εμπόδια, καθώς και σε δέκτες GPS που επιτρέπουν την αυτόνομη οδήγηση. Τα φορτηγά μπορούν έτσι να κινούνται σε αυτοκινητοπομπή, και ο οδηγός δεν χρειάζεται να παρεμβαίνει παρά μόνο αν κάτι πάει στραβά. Το GUGV αναπτύσσεται για λογαριασμό του σώματος Πεζοναυτών (Πηγή: Oshkosh)



Κινητό Σύστημα Υποστήριξης Διμοιρίας (SMSS): το σύστημα της Lockheed Martin, βάρους 2,3 τόνων, είναι το μεγαλύτερο αυτόνομο όχημα που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το πεζικό. Μοιάζει με υπερμεγέθες αμαξάκι του γκολφ και έχει ως αποστολή να μεταφέρει τα εφόδια των πεζικάριων, απαλλάσσοντάς τους από τα κουραστικά φορτία. Μπορεί να οδηγηθεί σαν κανονικό αυτοκίνητο, ή να κινείται αυτόνομα πίσω από τους στρατιώτες σε μια προκαθορισμένη απόσταση, ή ακόμα και να ακολουθεί μια διαδρομή που έχει προσημειωθεί στο χάρτη. Το SMSS δοκιμάζεται τώρα από τις αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν (Πηγή: Lockheed Martin).



Σύστημα Υποστήριξης Διμοιρίας με Πόδια (LS3): το ρομποτικό υποζύγιο της Boston Dynamics σχεδιάστηκε για την ίδια χρήση με το SMSS. Εκτός όμως του ότι μπορεί να κινείται αυτόνομα, το σύστημα πρέπει να διατηρεί την ισορροπία στα τέσσερα πόδια του ακόμα και σε ανώμαλο έδαφος. Το πρωτότυπο του ρομπότ των 570 κιλών, το οποίο βασίζεται σε έναν βενζινοκινητήρα για τη λειτουργία των υδραυλικών ποδιών του, υποβλήθηκε σε δοκιμές τον Ιανουάριο, ενώ η τελική του έκδοση αναμένεται να είναι έτοιμη το φθινόπωρο
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ακολουθήστε μας στο twitter

ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΤΟΥ ΝΕΤ

wibiya widget

φφφφφφφ

24ores.enimerosi@gmail.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sign by Danasoft - Get Your Sign

OI ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΑΣ

Thumbnail 1 Thumbnail 2 Thumbnail 3