Φτιάξτε σε μόλις 4 βήματα νόστιμο παγωτό βανίλια και συνοδέψτε το με το γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σας...
Υλικά
120 γραμμάρια ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας νερό
Εκχύλισμα βανίλιας (ποσότητα κατά προτίμηση)
1 ποτήρι σαντιγί
Εκτέλεση
1. Λιώστε τη ζάχαρη στο νερό μέχρι να διαλυθεί.
2. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
3. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα δοχείο στην κατάψυξη για 2 ώρες.
4. Βγάλτε το, ανακατέψτε με ένα σύρμα για 2-3 λεπτά και ξανατοποθετήστε το στην κατάψυξη.
Αέρινη μους λεμόνι...για τα καλοκαιρινά απογεύματα!
Υλικά
1 πακέτο κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
χυμός από 4 λεμόνια
ξύσμα από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
1. Χτυπάτε την κρέμα σε ένα μπολ μέχρι να γίνει σαντιγί.
2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το γάλα με τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών.
3. Ρίχνετε σιγά-σιγά την κρέμα στο μείγμα, ανακατεύοντας ταυτόχρονα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
4. Τοποθετείτε τη μους σε ένα μπολ ή σε ατομικά μπολάκια και τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για περίπου 2 ώρες.
Μπανάνες με σοκολάτα σε ξυλάκι
Υλικά
2 ώριμες μπανάνες
1 σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας βιτάμ
Εκτέλεση
1. Κόψτε τις μπανάνες στη μέση και τοποθετήστε στο κάθε κομμάτι από ένα ξυλάκι παγωτού.
2. Βάλτε τα σε αντικολλητικό φύλλο ψησίματος και αφήστε τα να παγώσουν στην κατάψυξη για περίπου 15 λεπτά.
3. Μέχρι να παγώσουν, λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι (μπεν μαρί).
4. Κυλήστε κάθε μπανάνα στη σοκολάτα και, προαιρετικά, πασπαλίστε τες με τρούφα ή ξηρούς καρπούς. Τοποθετήστε τες στο ψυγείο για μισή ώρα και τα παγωτά σας είναι έτοιμα.
Φράουλες, κρέμα και άνοιξη στο κουτάλι!!!
Θα σας συμβουλεύαμε να χρησιμοποιήσετε παραπάνω υλικά από όσα λέει η συνταγή, γιατί σίγουρα θα έχετε ανάγκη από πολλές μερίδες...
Υλικά
300γρ. φράουλες
4 κουταλάκια ζάχαρη άσπρη
2 κεσεδάκια γιαούρτι
1 ποτηράκι λικέρ
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
300γρ. σαβαγιάρ
¼ λίτρου κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
1. Χτυπάτε στο μπλέντερ τις μισές φράουλες με το γιαούρτι, το λεμόνι και τη ζάχαρη.
2. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη, ανακατεύοντας καλά μέχρι η κρέμα να δέσει με τα υπόλοιπα συστατικά.
3. Βάζετε μέσα τα σαβαγιάρ σε κομμάτια και ανακατεύετε.
4. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, αδειάστε την σε ίσες μερίδες σε ατομικά μπολ.
5. Γαρνίρετε με τις υπόλοιπες φράουλες και αφήστε τα στο ψυγείο να κρυώσουν.
Σουφλέ σοκολάτας με σος βατόμουρου..μόνο με 142 θερμίδες!!!
Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 17 λεπτά
Υλικά
1 φλιτζ. ζάχαρη σε σκόνη
1/2 φλιτζ. άγλυκο κακάο σε σκόνη
2 κ.σ. αλεύρι
1/2 φλιτζ. γάλα με 2% λιπαρά
1/2 φλιτζ. κρύο νερό
4 ασπράδια αβγών σε θερμοκρασία δωματίου
1/8 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ (θα τη βρεις σε καταστήματα delicatessen και σε ενημερωμένα σούπερ μάρκετ)
1 κ.σ. συν 1 κ.γ. ζάχαρη
3 κρόκοι αβγών, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
cooking spray
Για τη σος από βατόμουρα
1/2 κιλό φρέσκα (ή κατεψυγμένα και αποψυγμένα) βατόμουρα
2 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. φρέσκος χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Ζέστανε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ανακάτεψε τη ζάχαρη σε σκόνη, το κακάο και το αλεύρι σε ένα μπεν μαρί. Πρόσθεσε στο σκεύος το κρύο νερό και το γάλα και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν κρεμώδες. Συνέχισε να ανακατεύεις απαλά το μείγμα χωρίς να σταματάς για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρις ότου αρχίσει να γίνεται πηχτό. Απομάκρυνε το μείγμα από τη φωτιά και άφησέ το στο πλάι. Σε ένα μίξερ, χτύπησε τα ασπράδια των αβγών και την κρέμα ταρτάρ μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζουν κορυφές.
Πρόσθεσε αργά τη ζάχαρη και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να δημιουργηθούν πιο σφιχτές κορυφές. Ανακάτεψε τους κρόκους με το εκχύλισμα αμυγδάλου μέσα στο μείγμα της σοκολάτας. Ρίξε μέσα το μείγμα με τα ασπράδια αβγών και έπειτα το υπόλοιπο. Μοίρασε το μείγμα σε 8 φόρμες για σουφλέ, τις οποίες έχεις προηγουμένως ψεκάσει με λίγο cooking spray, αφήνοντας περίπου 40 χιλιοστά από πάνω. (Μπορείς να τα βάλεις στο ψυγείο για 24 ώρες πριν τα ψήσεις.)
Τοποθέτησε τις φόρμες πάνω σε ένα ταψί στο οποίο θα έχεις στρώσει μια κόλλα χαρτιού ψησίματος και άφησέ τα να ψηθούν για 17 λεπτά ή μέχρις ότου τα σουφλέ να φουσκώσουν, αλλά και να είναι λίγο μαλακά στο κέντρο. Στο μεταξύ, χτύπησε τα βατόμουρα σε ένα πολυμηχάνημα κοπής ή σε ένα μπλέντερ και πρόσθεσε στη συνέχεια τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ρίξε από 1 κουταλιά σος πάνω από κάθε σουφλέ και σέρβιρε.
Διατροφική αξία ανά μερίδα (1 σουφλέ, 1 κ.γ. σος):
142 θερμίδες
3 γραμμ. λιπαρά (17% θερμίδων)
1 γραμμ. κεκορεσμένα λίπη
27 γραμμ. υδατάνθρακες
5 γραμμ. πρωτεΐνες
4 γραμμ. φυτικές ίνες
41 mg ασβέστιο
1 mg σίδηρος
43 mg νάτριο.